Reportage: Achter de deuren van Koninklijk Paleis Amsterdam

Meest recente uitzending
Datum
Za 30 mei 2020
Tijd
19:05 tot 20:00
Genre
Overige
Deel-url
gids.tv/24449259

Omroep MAX-baas Jan Slagter krijgt een bijzondere rondleiding door het Koninklijk Paleis Amsterdam. Nu het gebouw voor publiek gesloten is vanwege het coronavirus, neemt de conservator hem mee voor een uniek bezoek.

Koning
Het paleis staat midden in de hoofdstad, op de Dam, en is het officiële ontvangstpaleis van koning Willem-Alexander. Een levendig gebouw met imposante zalen en salons.

Geschiedenis
Het Koninklijk Paleis Amsterdam is een uniek gebouw dat een grote rol heeft gespeeld in onze vaderlandse historie en waar nog steeds geschiedenis wordt geschreven. Het is de plek waar wereldleiders worden ontvangen, waar troonswisselingen plaatsvinden en koninklijke huwelijken worden gevierd.

Ferdinand Bol
Samen met conservator Alice Taatgen, neemt Jan Slagter u mee langs indrukwekkende beeldhouwwerken, schilderijen van grootmeesters als Govert Flinck en Ferdinand Bol en het bijzondere meubilair van Lodewijk Napoleon.

17e eeuw
Ondersteund door prachtige muziek kan iedereen, vanaf de bank, toch genieten van het grootste en meest prestigieuze gebouw uit de 17e eeuw en in de voetsporen treden van koninklijke gasten.

Meer op tv: Napoli op tv , Samenvatting op tv en Liverpool op tv

Reportage: Achter de deuren van Koninklijk Paleis Amsterdam gemist