Bekijk de uitzending van Red Sonja terug

Ma 5 december 2011 | 21:05 Red Sonja

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Red Sonja gemist? Bekijk hier naar Red Sonja gemist.

Red Sonja

Datum
Ma 5 december 2011
Tijd
21:05 tot 21:35
Zender
Canvas
Genre
Serie
Regisseur
Gijs Polspoel
Acteurs
Charlotte Vandermeersch (Red Sonja), Chris Willemsen (Miroslav), Dirk Van Dijck (Phil), Evelien Bosmans (Robert), Luc Van Duyse (Marcel), Machteld Ramoudt (Rosalie), Marijke Pinoy (Viv), Sien Eggers (Odette Willekens), Stefaan Degand (François), Wim Willa
Deel-url
gids.tv/6812636

Tragikomische reeks over een vrouw van middelbare leeftijd. ’Een dag. (1/8)’

De 55-jarige Odette Willekens is na een zwaar ongeval van haar echtgenoot Marcel in financiële en sociale problemen geraakt. Het koppel woont in een sociaal woonblok in Antwerpen. Om haar eenzaamheid en haar miserie te vergeten, vlucht Odette via haar pc naar een virtuele wereld. Odette creëert RED SONJA.

Volledig persbericht:

’Red Sonja’ is een achtdelige tragikomische reeks over Odette, een vrouw van 55 die na een zwaar ongeval van haar echtgenoot in financiële en sociale problemen is geraakt. Om de kosten van haar zieke man te dekken gaat Odette kuisen bij Red Cleaning Service, en doet ze de strijk van haar buren. Om haar eenzaamheid te vergeten, vlucht Odette via haar pc naar een virtuele wereld. Daar wordt ze Red Sonja, een knappe en assertieve jonge vrouw die alles is wat zij niet is.

Ondertussen probeert ze in het echte leven het hoofd boven water te houden, temidden van de toch ook wel kleurrijke figuren van het woonblok. De reeks gaat over mensen en hoe die met mekaar omgaan, in het echte en in de virtuele wereld.

Odette (Sien Eggers) is een eenzame huisvrouw van 55 die zich gevoelsmatig niet makkelijk blootgeeft. Ze woont in een flat op de negende verdieping van een sociaal appartementsgebouw. Maar ondanks haar problemen en tegenslagen lijkt ze zich niet te laten temmen door het leven. Ze probeert haar draai terug te vinden en zichzelf en haar gezin staande te houden.

Marcel (Luc Van Duyse) is de man van Odette. Door een ongeval is hij in een catatonische toestand beland. Hij ligt in een soort coma en leeft in een vegetatieve toestand. Hij is totaal afhankelijk van Odette, maar tegen beter weten in blijft ze hopen op beterschap.

Sinds het ongeval van Marcel lijdt Odette onder het gemis aan sociaal contact, tederheid en liefde. Om dat te compenseren duikt ze de virtuele realiteit in. Ze neemt er de identiteit aan van Red Sonja (Charlotte Vandermeersch), een jonge vrouw die alles is wat Odette niet is, maar in het diepste van haar gedachten graag zou zijn : Red Sonja is mooi, vlot, succesvol en ze staat met beide voeten stevig in het leven. Odette gaat zozeer op in de rol van haar virtuele alter ego (haar ’avatar’) dat voor haar de grens tussen werkelijkheid en virtualiteit soms vervaagt. Dan wordt ze (voor de kijker en voor zichzelf) ook ’echt’ Red Sonja.

Haar leven beperkt zich tot haar appartement en alles wat daar rond ligt. Ze is bezig met haar man, de strijk en het wel en wee van de buren, vrienden en kennissen. Mensen met een groot hart, maar vooral ook kleine kantjes en gebreken. Zo zijn er Rosalie (Machteld Ramoudt) en Phil (Dirk Van Dijck), al jarenlang goed bevriend met Odette en Marcel. François (Stefaan Degand) is de conciërge, een man die op zijn strepen staat. Ivo (Wim Willaert) is een wat gefrustreerde, zachte macho met een vetkuif en een boon voor Odette.

De zweverige nieuwe buurvrouw Viv (Marijke Pinoy) kickt op een alternatieve en esoterische levenwijze, en gelooft dat zij een oplossing heeft voor de problemen van anderen. Miroslav (Chris Willemsen) is klein van stuk en woont op de hoogste verdieping, wat zo zijn specifieke problemen meebrengt. Verder zijn er onder meer ook nog Veronique (Evelien Bosmans), de verpleegster van het wit-gele kruis die Marcel komt verzorgen, en Robert alias Black Rooster (Peter Van den Eede), die pas later in de reeks opduikt.

De flat van Odette en Marcel situeert zich in het Antwerpse Kielpark, meer bepaald in Toren 1, op de negende verdieping. De buitenopnames werden ook effectief daar gedraaid, de binnenopnames gebeurden in een nagebouwd appartement in de studio.

’Red Sonja’ is een bitterzoete komedie die doet lachen met pijn in het hart, een tragikomische reeks die soms dramatisch grappig is en dan weer grappig dramatisch. Deze broze evenwichtsoefening zit stevig geworteld in een herkenbare realiteit maar flirt met een virtuele wereld.

Red Sonja op tv

Antwerpen buren kosten grappig vrouw liefde appartement vlot compenseren beterschap verzorgen kruis echtgenoot succesvol gezin nagebouwd oplossing sociaal ongeval eenzaamheid coma serie buurvrouw toren lachen identiteit komedie verpleegster kijker verdieping flat hoofd water makkelijk dirk dijck koppel hart contact evelien.

Meer uitzendingen van Red Sonja