Bekijk de uitzending van RamBam terug

Ma 23 januari 2012 | 21:55 RamBam

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van RamBam gemist? Bekijk hier naar RamBam gemist.

RamBam

Datum
Ma 23 januari 2012
Tijd
21:55 tot 22:30
Zender
NPO 3
Twitter hashtag
#rambam
Kijkwijzer
Uitzending gemist
RamBam gemist
Deel-url
gids.tv/7065363

RamBam verleidt de politie met lokportemonnees. De politie zet steeds vaker lokmiddelen in om criminelen te pakken, maar hoe is zij zelf bestand tegen een mooie kans?

Tien portemonnees worden door de eerlijke 'vinder' Lex Uiting afgeleverd bij tien verschillende politiebureaus in de regio Utrecht, om een week later door collega-maker Jelte Sondij op te worden gehaald. Althans: dat is de bedoeling.

In een enkel geval is de portemonnee echter tussen politiebureau en gemeentehuis 'zoekgeraakt' of is de 150 euro die erin zat gewoonweg verdwenen. De Utrechtse politie trekt het boetekleed aan en stelt een intern onderzoek in.

Daarnaast is RamBam het zat dat nietsvermoedende oudjes dure producten worden aangesmeerd tijdens 'verkoopreisjes'. Jaarlijks wordt onze senioren voor meer dan 103 miljoen euro uit de zak geklopt door organisatoren van deze reisjes. Rogier Cornelisse en Ronald Snijders zetten de feiten op een rij.

De organisatoren worden uiteindelijk onder leiding van razende reporter Jelte muzikaal geconfronteerd met hun eigen praktijken. Maar wat de bejaarde zanger Harry Slinger daar dan weer mee te maken heeft?

RamBam op tv

.