Bekijk de uitzending van RamBam terug

Ma 10 februari 2014 | 21:55 RamBam

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van RamBam gemist? Bekijk hier naar RamBam gemist.

RamBam

Datum
Ma 10 februari 2014
Tijd
21:55 tot 22:30
Zender
NPO 3
Genre
Informatief programma
Twitter hashtag
#rambam
Officiële Twitter
@rambamtv
Uitzending gemist
RamBam gemist
Deel-url
gids.tv/10662012

Voor de derde achtereenvolgende keer blijkt het Nederlandse ambtenarenapparaat geld te stelen. In de jaarlijkse portemonneetest van Rambam worden ‘gevonden’ portemonnees ingeleverd bij het politiebureau of het gemeentehuis. In de gemeente Velsen blijkt op onverklaarbare wijze 100 euro uit de portemonnee van Rambam verdwenen.

Ieder jaar leveren presentatoren van Rambam portemonnees met geld in bij politiebureau of gemeentehuis verspreid in Nederland. In de komende aflevering worden tien gemeenten in Noord-Holland op deze manier op hun eerlijkheid getest. In eerdere jaargangen verdwenen ook al portemonnees. In 2012 werd in IJsselstein een politieagent ontslagen nadat hij bekend had een lokportemonnee gestolen te hebben. Een jaar later was het weer raak: toen werd in Leiden een gemeenteambtenaar op non-actief gesteld na hetzelfde vergrijp.

Omdat na drie jaar testen de integriteit van de Nederlandse politie en gemeenteambtenaren niet verbeterd blijkt, gaan de presentatoren van Rambam over tot harde actie. Ter compensatie voor de geleden schade besluiten ze op eigen houtje spullen mee te nemen uit gemeentehuis en politiebureau.

RamBam op tv

.