Bekijk de uitzending van Rail Away terug

Vr 11 januari 2019 | 19:50 Rail Away

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Rail Away gemist? Bekijk hier naar Rail Away gemist.

Rail Away

Datum
Vr 11 januari 2019
Tijd
19:50 tot 20:25
Zender
NPO 2
Genre
Reisdocumentaire
Presentatie
Bob van der Houven
Twitter hashtag
#railaway
Deel-url
gids.tv/21609407

In de 200e aflevering komt alles samen waar Rail Away al ruim twintig jaar voor staat: milieuvriendelijk reizen per trein door prachtige landschappen en pittoreske plaatsjes, ondersteund door sfeervolle muziek en een rustgevende stem. Kortom: slow-tv in optima forma. De 200e aflevering komt vanuit hét treinenland bij uitstek: Zwitserland.

De jubileumuitzending gaat van start met een stoomlocomotief op het Furka-bergmassief, waardoor vervlogen tijden herleven. Voor de 200e aflevering is gebruik gemaakt van een speciale Cineflex-camera die onder een helikopter hangt. Daarmee zijn unieke beelden gemaakt van de Gornergratbahn. De wereldberoemde 'Glacier Express' biedt een prachtig zicht op de Zwitserse bergwereld en rijdt vlak langs de grootste ijsmassa van de Alpen, die maar liefst 23 kilometer lang is.

Vanuit Zermatt gaat de kijker langs dichte bossen en alpenweide naar een spectaculaire hoogte van 3089 meter. Eenmaal boven weet de reiziger zich omringd door 29 toppen van meer dan 4000 meter hoog, met natuurlijk het uitzicht op de 'koning der bergen': de Matterhorn.

Als feestelijk eerbetoon zendt de EO in de nacht van 11 op 12 januari de hele nacht Rail Away uit, van 23:45 tot 05:30 uur. Tijdens deze nacht doorkruis je per trein de wereldkaart met van elk continent twee afleveringen uit een recent of ver verleden, en uit Europa zelfs vijf.

Rail Away op tv

Muziek trein eerbetoon helikopter zwitserland vrijwilligers alpen reizen milieuvriendelijk bossen jubileumuitzending uitzicht matterhorn feestelijk express kijker europa zermatt start bob van der houven reiziger reis nacht lang deze.