Bekijk de uitzending van Radar terug

Di 1 december 2020 | 13:35 Radar

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Radar gemist? Bekijk hier naar Radar gemist.

Radar

Datum
Di 1 december 2020
Tijd
13:35 tot 14:25
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Antoinette Hertsenberg
Twitter hashtag
#radar
Officiële Twitter
@trosradar
Uitzending gemist
Radar gemist
Deel-url
gids.tv/25463828

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Wie wint de Loden Leeuw 2020?
Het is zover, na weken van stemmen worden dan eindelijk de winnaars van de Loden Leeuw 2020 bekend gemaakt. Aan welk bedrijf mag Antoinette de niet zo geliefde Loden Leeuw uitreiken omdat ze een reclame heeft gemaakt die werkelijk het bloed onder de nagels van de Radarkijker vandaan haalt? En bij welke bekende Nederlander gaat Antoinette op bezoek omdat hij het voor elkaar heeft gekregen om de twijfelachtige winst te behalen voor het mateloos weten te irriteren van de Nederlander? De spanning is tot ongekende hoogte gestegen.

Dit moet je weten als je geitenkaas eet
Geitenmelk, geitenyoghurt en geitenkaas worden steeds populairder. Zeker als vervangers voor vlees en worden daarom door veel vegetariërs geconsumeerd. Het gevolg is dat er steeds meer grote geitenboerderijen in Nederland bij komen. En ook het aantal melkgeiten is flink gegroeid, blijkt uit cijfers van het CBS. Alleen heeft die populariteit van geitenproducten een keerzijde. Mannelijke geiten, oftewel bokjes, geven uiteraard geen melk en worden gezien als ongewenst bijproduct. Een rapport van dierenwelzijnsorganisatie Eyes on Animals laat zien dat veel bokjes soms in slechte omstandigheden leven, simpelweg omdat ze niets opleveren. Hoe groot is het dierenleed dat achter je stukje geitenkaas schuilt? Waar loopt de geitenhouder tegenaan en is er op korte termijn een oplossing te bedenken voor dit probleem? Radar zoekt het uit.

Kun je het wintersportgevoel vinden in Nederland? - Radar checkt
Met een weekje Tirol de feestdagen inluiden zit er dit jaar niet in. Wintersportend Nederland blijft thuis maar is er toch nog een mogelijkheid om de latten onder te binden? Fons test de wintersportopties in eigen land. Samen met snowboarder Niek van der Velden checkt hij de Nederlandse skihallen: van lopende bandbaan tot echte sneeuw, waar vind je het wintersportgevoel? En moeten we het dit jaar echt zonder de Schnapps doen?

Radar op tv

.