Bekijk de uitzending van Radar terug

Do 26 november 2020 | 16:55 Radar

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Radar gemist? Bekijk hier naar Radar gemist.

Radar

Datum
Do 26 november 2020
Tijd
16:55 tot 17:35
Zender
NPO 1 extra
Genre
Informatief
Acteurs
Antoinette Hertsenberg
Twitter hashtag
#radar
Officiële Twitter
@trosradar
Deel-url
gids.tv/25437426

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Commerciële snelteststraten
De commerciële snelteststraten waar je je kunt laten testen op corona, schieten als paddestoelen uit de grond. De prijzen variëren van 60 tot 145 euro en binnen een kwartier tot twee uur heb je een uitslag en kun je weer verder. Met het oog op de feestdagen misschien wel handig om de hele familie te laten testen voor je Sinterklaas of kerst gaat vieren. Maar is die uitslag van een commerciële teststraat wel betrouwbaar, door wie wordt de test uitgevoerd, op welke manier en wat verklaart het prijsverschil tussen de verschillende locaties? Maandag in Radar een overzicht en uitleg.

Waar is mijn 6500 euro? Radar checkt
Tijdens het opruimen kom je een stortingsbewijs tegen van 10.000 gulden op een beleggingsrekening, nu omgerekend een kleine 6500 euro. Je bent na ruim twintig jaar benieuwd wat er op die rekening staat. Je gaat met al je papieren naar de bank, maar die zegt met droge ogen dat ze na zeven jaar een slapende rekening mogen opheffen en dat je dus simpelweg pech hebt. Ook bij alle andere instanties loop je keihard tegen een muur. Komt Fons wel verder?

De zin of onzin van voedingssupplement VitaePro
In de wintermaanden en zeker nu met het coronavirus, grijpen veel mensen naar voedingssupplementen om hun weerstand te vergroten. Uit een enquête van Radar blijkt dat twee derde van ruim 20.000 respondenten weleens een voedingssupplement heeft gebruikt, en dat meer dan de helft (56%) dat op dit moment doet. Neem bijvoorbeeld het product VitaePro. De reclame van het voedingssupplement komt regelmatig langs. Als we Erben Wennemars mogen geloven, neem je dit product als je spieren belangrijk vindt. Het product is niet te koop in de winkel, je moet een abonnement nemen. Hiervoor betaal je bijna 40 euro per zending, wat gelijk staat aan 60 tabletten. Maar heb je deze supplementen echt nodig? In Radar onderzoeken we wat voor product dit eigenlijk is, hoe gezond het is en of de prijs en kwaliteit in verhouding staan.

Welke kledingstomer is de beste?
Je wil je kleding kreukvrij maken met een handzame kledingstomer, maar welke is de beste? Is een strijkijzer nu overbodig? En maken kledingstomers hun claim waar dat ze 99 procent van de bacteriën doden en nare geurtjes uit je kleding laten verdwijnen? Drie experts onderwierpen vijf kledingstomers van onder de 65 euro aan testen. Maandag in Radar de uitslag.

Radar op tv

.