Bekijk de uitzending van Radar terug

Di 17 december 2019 | 13:20 Radar

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Radar gemist? Bekijk hier naar Radar gemist.

Radar

Datum
Di 17 december 2019
Tijd
13:20 tot 14:10
Zender
NPO 2
Genre
Consumentenmagazine
Jaar
2019
Presentatie
Antoinette Hertsenberg
Twitter hashtag
#radar
Officiële Twitter
@trosradar
Uitzending gemist
Radar gemist
Deel-url
gids.tv/23457285

Herhaling. In Radar Extra vanavond het tweede deel van het tweeluik 'De Woningnoodramp'.

Middeninkomens op de woningmarkt
In Deel 2 van Radar Extra, de Woningnoodramp onderzoekt Antoinette Hertsenberg de lastige positie van middeninkomens op de woningmarkt. Maar liefst 1,6 miljoen huishoudens in Nederland vallen in de officiële definitie van een middeninkomen. Het gaat om alleenstaanden en gezinnen die tussen de 38.000 en 54.000 euro bruto per jaar verdienen. Als je de huishoudens meerekent die tegen deze inkomensgrenzen aan zitten en er net buiten vallen, gaat het om miljoenen personen die moeite hebben een woning te vinden of door te stromen naar een nieuw huis.

Economische daklozen
Jeroen Pater, heeft drie maanden in de daklozenopvang gezeten na een scheiding en het verlies van zijn baan. Ondanks dat hij een redelijk inkomen heeft, lukt het hem niet om een andere woning te vinden. Hij behoort tot de steeds groter groeiende groep van economisch daklozen. Wel een inkomen, geen huis. De kans dat Jeroen een sociale huurwoning krijgt in ’t Gooi, waar hij moet verblijven vanwege zijn dochter, is zeer klein, hij is daarom aangewezen op de vrije sector en die huurprijzen zijn onbetaalbaar voor hem.

Radar op tv

Woningmarkt miljoen nederland huishoudens scheiding daklozen dochter inkomen sociale huurwoning pater radar economisch antoinette hertsenberg jeroen pater gezinnen woning middeninkomens baan geen verlies huurwoning deze buiten sector.