Radar: ouderenzorg in verpleeghuizen en meer

Meest recente uitzending
Datum
Di 2 februari 2021
Tijd
13:30 tot 14:25
Genre
Informatief
Acteurs
Antoinette Hertsenberg
Website
Radar: ouderenzorg in verpleeghuizen en meer
Twitter hashtag
#radar
Officiële Twitter
@trosradar
Deel-url
gids.tv/25802686

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Enquête over zorg in verpleeghuizen met verbijsterende resultaten
De ouderenzorg staat al lang onder druk, al helemaal in coronatijd. Dat is op zich bekend. Maar hoe is het gesteld met de basiszorg voor onze ouderen in een verpleeg- of verzorgingshuis? Op tijd naar het toilet kunnen? Voldoende eten en drinken krijgen?

Radar vroeg het in een enquête aan een groep van ruim 4000 ervaringsdeskundigen. Aan bewoners, aan medewerkers en aan mensen die regelmatig contact hebben met iemand die er woont. En de resultaten zijn verbijsterend. Zo geeft een op de drie mensen aan dat sinds de corona pandemie bewoners minder worden voorzien in de genoemde basisbehoeften. De medewerkers van verpleeghuizen bevestigen dit beeld in de enquête; bijna de helft geeft aan sinds corona minder aan hun zorgtaken toe te komen dan voorheen. Wat betekent dit voor het welzijn en de gezondheid van de bewoners? Maandag in Radar alle resultaten.

Grote verliezen voor consument na faillissement verzekeraar
Levensverzekeraar Conservatrix ging in december 2020 failliet. Dit heeft grote financiële gevolgen voor de tienduizenden polishouders. Zij worden allemaal geconfronteerd met een forse korting. Zo sprak Radar een gedupeerde die misschien wel 150.000 euro van zijn gespaarde pensioenpot kwijtraakt. Kan hij dan nog wel zijn levensonderhoud blijven betalen? De grote vraag is of de overheid en De Nederlandsche Bank (DNB), de toezichthouder, dit faillissement hadden kunnen voorkomen. Radar zoekt het uit.

Meer op tv: Manchester United op tv , Arsenal op tv en Entertainment op tv