Bekijk de uitzending van Radar Extra Cholesterol: Zelf aan de slag (2/2) terug

Ma 20 mei 2019 | 20:35 Radar Extra Cholesterol: Zelf aan de slag (2/2)

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Radar Extra Cholesterol: Zelf aan de slag (2/2) gemist? Bekijk hier naar Radar Extra Cholesterol: Zelf aan de slag (2/2) gemist.

Radar Extra Cholesterol: Zelf aan de slag (2/2)

Datum
Ma 20 mei 2019
Tijd
20:35 tot 21:25
Zender
NPO 1
Genre
Consumentenmagazine
Jaar
2019
Presentatie
Antoinette Hertsenberg
Deel-url
gids.tv/22281367

Vanavond is het tweede en laatste deel van de Radar Extra-special over cholesterol. Antoinette Hertsenberg gaat in dit programma op zoek naar de waarheid achter cholesterolverlagers, streefwaarden die volgens nieuwe richtlijnen steeds lager moeten zijn en de rol van de farmaceutische industrie in wetenschappelijk onderzoek.

Door de bijwerkingen van cholesterolverlagers hebben steeds meer mensen weerstand tegen hun medicatie. Zij passen in de plaats daarvan hun leefstijl aan en gaan gezonder eten en meer bewegen.

Radar Extra volgt drie mensen met een hoog cholesterol die onder begeleiding van huisarts Tamara de Weijer hun voedingspatroon wijzigen. Al na vier weken zet hun slechte cholesterol een daling in.

Daarnaast neemt Antoinette een aantal voedingspatronen onder de loep en laat ze zien welke laagdrempelige initiatieven er zijn in Nederland op het gebied van bewegen.

Voor Radar Extra speekt Antoinette onder meer met arts-epidemioloog Dick Bijl, internist-endocrinoloog Hanno Pijl, cardioloog Leonard Hofstra, huisarts Tamara de Weijer, gezondsheidscoach en cardioloog in opleiding Remko Kuijpers, verouderingswetenschapper David van Bodegom en verschillende patiënten.

Radar Extra Cholesterol: Zelf aan de slag (2/2) op tv

.