Bekijk de uitzending van Radar Extra Cholesterol: Hoe lager hoe beter? (1/2) terug

Ma 13 mei 2019 | 20:35 Radar Extra Cholesterol: Hoe lager hoe beter? (1/2)

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Radar Extra Cholesterol: Hoe lager hoe beter? (1/2) gemist? Bekijk hier naar Radar Extra Cholesterol: Hoe lager hoe beter? (1/2) gemist.

Radar Extra Cholesterol: Hoe lager hoe beter? (1/2)

Datum
Ma 13 mei 2019
Tijd
20:35 tot 21:25
Zender
NPO 1
Genre
Consumentenmagazine
Jaar
2019
Deel-url
gids.tv/22269238

In twee uitzendingen van Radar Extra onderzoekt presentatrice Antoinette Hertsenberg feiten en fabels over cholesterol.

Deze en volgende week maandag is te zien hoe Hertsenberg op zoek gaat naar de waarheid achter cholesterolverlagers, streefwaarden die volgens nieuwe richtlijnen steeds lager moeten zijn en de rol van de farmaceutische industrie in wetenschappelijk onderzoek.

In de eerste aflevering gaat het over de vraag 'Is een hoog cholesterol nu wel of niet schadelijk?'. De rol van de farmaceutische industrie helpt niet mee in het vinden van de waarheid en onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek is nauwelijks te vinden.

In Nederland slikken 2,1 miljoen mensen cholesterolverlagende medicijnen; de meeste cholesterolverlagers die geslikt worden, zijn statines. Toch is er al jarenlang discussie over de werkzaamheid van deze middelen.

Je slikt statines om te voorkomen dat je een hartinfarct krijgt, maar uit de onderzoeken blijkt dat de levenswinst minimaal is. Lang niet iedereen heeft baat bij deze medicijnen en de bijwerkingen lijken erger dan gerapporteerd wordt door de industrie.

Radar Extra Cholesterol: Hoe lager hoe beter? (1/2) op tv

.