Radar: The Implant Files: De resultaten.

Eerstvolgende uitzending
Radar: The Implant Files: De resultaten.
Datum
Za 24 augustus 2019
Tijd
08:15 tot 09:05
Genre
Consumentenmagazine
Jaar
2019
Presentatie
Antoinette Hertsenberg
Website
Radar: The Implant Files: De resultaten.
Twitter hashtag
#radar
Officiële Twitter
@trosradar
Uitzending gemist
Radar: The Implant Files: De resultaten. gemist
Deel-url
gids.tv/22793322

Herhaling. Vandaag in Radar Extra: The Implant Files: De resultaten.

Radar nam samen met dagblad Trouw het initiatief voor een wereldwijd onderzoek naar medische implantaten. Meer dan 250 journalisten uit verschillende landen werkten aan het project, dat later de naam The Implant Files kreeg.

De resultaten van het onderzoek waren schokkend; meer dan 1,7 miljoen mensen met blijvend letsel en maar liefst 83.000 doden door toedoen van een implantaat kwamen aan het licht. Welke implantaten werken wel, en welke niet?

Radar liet in november zien dat je geen informatie krijgt over de veiligheid en kwaliteit van je implantaat, zoals een pacemaker, een kunstheup of siliconen borstenimplantaten. De implantaten worden nauwelijks getest, en als het misgaat worden gewonden en doden niet gerapporteerd, of worden ze verstopt in data. Nu zijn we negen maanden verder. Wat heeft het onderzoek opgeleverd? Wereldwijd, maar vooral ook in Nederland? Krijgt Radar nu wel meer informatie en welke actie heeft de overheid inmiddels genomen?

In The Implant Files: de resultaten, kijken we ook hoe het nu gaat met patiënten die in november hun verhaal vertelden. Hoe is het met Jacqueline, die haar been kwijtraakte omdat daar siliconen in werden aangetroffen?

Meer op tv: Schaatsen op tv , Golf op tv en Manchester City op tv