Bekijk de uitzending van Putin's Witnesses terug

Wo 12 juni 2019 | 22:55 Putin's Witnesses IMDb: 7.1

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Putin's Witnesses gemist? Bekijk hier naar Putin's Witnesses gemist.

Putin's Witnesses

Datum
Wo 12 juni 2019
Tijd
22:55 tot 00:40
Zender
NPO 2
IMDb
7.1
Genre
Documentaire
Jaar
2018
Regisseur
Vitaly Mansky
Deel-url
gids.tv/22405385

Op de laatste dag van de vorige eeuw werd de relatief onbekende Vladimir Poetin plotseling president van Rusland. In de documentaire Putin's Witnesses geeft Vitaly Mansky met eigen archiefmateriaal een beeld van het eerste jaar van president Poetin, die het land terug voert naar nationalisme dat doet denken aan de Sovjet-periode.

Op 31 december 1999 overhandigt Boris Jeltsin, de eerste president van de Russische Federatie, onverwachts de macht aan zijn zelf gekozen opvolger, Vladimir Poetin. Sindsdien heeft Poetin tirannieke methoden gebruikt om aan de macht te blijven.

Mansky's vroegere positie bij de Russische staatstelevisie stelt hem in staat ongekend dicht bij Poetin en Jeltsin te komen. Op een bijna nonchalante manier registreert hij hoe Poetin, net na het winnen van de verkiezingen, in stilte de banden met zijn voorganger verbreekt.

Mansky reflecteert ook op zijn eigen rol bij de beeldvorming van Poetin en de consolidatie van zijn macht. Alleen getuige zijn is onmogelijk. Uiteindelijk verandert stilte in medeplichtigheid.

Putin's Witnesses op tv

Rusland vladimir poetin poetin president filmmaker verkiezingen documentaire president poetin staatstelevisie opvolger medeplichtigheid 31 december onmogelijk banden boris eeuw vladimir nationalisme dicht stilte getuige terug.
Putin's Witnesses - Trailer

Meer uitzendingen van Putin's Witnesses