Bekijk de uitzending van Puccini - Madama Butterfly terug

Do 7 november 2019 | 00:00 Puccini - Madama Butterfly

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Puccini - Madama Butterfly gemist? Bekijk hier naar Puccini - Madama Butterfly gemist.

Puccini - Madama Butterfly

Datum
Do 7 november 2019
Tijd
00:00 tot 02:34
Zender
Brava
Deel-url
gids.tv/23269639

Op briljante wijze portretteert Puccini de breekbaarheid van een verliefde geisha, die door haar naïviteit gelooft dat haar liefde voor een Noord-Amerikaanse marineofficier wederzijds is. De partituur van de opera bevat geharmoniseerde traditionele Japanse volksmelodieën. Ondanks dat Madama Butterfly niet goed werd ontvangen tijdens de eerste uitvoering in Milaan in 1904, bleef Puccini vastbesloten om van het werk een succes te maken.

Zelf bestempelde de componist Madama Butterfly namelijk als zijn meest expressieve en meest innige werk. In deze productie, opgenomen in het Teatro Real te Madrid in 2017, verplaatst regisseur Mario Gas de opera naar een filmstudio in de jaren ’30. Het ontroerende verhaal wordt verteld vanuit drie simultane perspectieven: de opera, de film die van de opera gemaakt wordt en een zwart-wit projectie op het grote scherm.

Het orkest en koor van het Teatro Real staan onder muzikale leiding van Marco Armiliato. Solisten zijn Enkelejda Shkosa, Jorge de León, Angel Odena, Francisco Vas, Tomeu Bibilioni en Fernando Radó.

Puccini - Madama Butterfly op tv

.

Meer uitzendingen van Puccini - Madama Butterfly