Bekijk de uitzending van Prohibition (2): Scofflaws terug

Zo 17 december 2017 | 01:35 Prohibition (2): Scofflaws

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Prohibition (2): Scofflaws gemist? Bekijk hier naar Prohibition (2): Scofflaws gemist.

Prohibition (2): Scofflaws

Datum
Zo 17 december 2017
Tijd
01:35 tot 02:25
Zender
NPO 2 extra
Genre
Geschiedenis, Documentaire
Regisseur
Ken Burns, Lynn Novick
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/19310528

De drooglegging is een periode uit de Amerikaanse geschiedenis die tot de verbeelding spreekt. Om het alcoholgebruik uit de Verenigde Staten te bannen kwam er een totaalverbod op productie, verkoop en transport van alcohol.

In 1920 trad het amendement in werking. De bedoeling was dat kinderen, families en de hele samenleving beschermd zouden worden tegen de verwoestende effecten van alcoholmisbruik.

Maar het pakte anders uit. De vijfdelige serie Prohibition, die nog niet eerder op de Nederlandse televisie te zien is geweest, toont hoezeer de drooglegging de Amerikaanse moraal beïnvloedde.

Mensen die de wet omzeilden werden helden, de autoriteiten de vijand, en jonge vrouwen gingen niet alleen massaal aan de drank, maar kortten in één moeite door hun rokjes in.

Prohibition (2): Scofflaws op tv

Vrouwen transport alcohol verenigde staten documentaire productie televisie geschiedenis beschermd verkoop effecten serie samenleving rokjes lynn alcoholgebruik alcoholmisbruik moraal drank kinderen jonge vrouwen helden vijand.