Bekijk de uitzending van Professors op pad terug

Vr 13 juli 2018 | 21:15 Professors op pad

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Professors op pad gemist? Bekijk hier naar Professors op pad gemist.

Professors op pad

Datum
Vr 13 juli 2018
Tijd
21:15 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Natuurmagazine
Jaar
2018
Twitter hashtag
#professorsoppad
Deel-url
gids.tv/20578363

Vanaf vanavond zendt Omroep MAX het nieuwe programma Professors op Pad uit. In dit programma neemt prof. mr. Pieter van Vollenhoven, samen met zijn collega en goede vriend prof. dr. Joop Schaminée, de kijker mee op een boeiende ontdekkingsreis in de prachtige natuur die Nederland te bieden heeft. De afleveringen zijn elke vrijdag om 21:15 uur op NPO 2.

Dat natuur en fotografie goed samengaan, laat prof. mr. Pieter van Vollenhoven als enthousiast natuurfotograaf graag zien. In de afleveringen bekijken we de Nederlandse natuur door de lens van de heer Van Vollenhoven. Gedurende een jaar trekken de twee natuurliefhebbers door zes bijzondere Nederlandse natuurgebieden om te observeren, te ervaren en te vertellen.

In elk gebied gaan ze met een boswachter op pad. Daar waar de heer Van Vollenhoven meer een voorliefde heeft voor dieren, weet de heer Schaminée ons als botanicus van alles te leren over het landschap, het ontstaan ervan en alle bloemen, bomen en planten.

In de eerste week gaan de heren naar de Veluwe, waar boswachter Laurens Jansen hen meeneemt op pad. Ze gaan op zoek naar de zandoorworm, brengen een bezoekje aan de Schaapskooi op de Hoog Buurlose Heide en gaan naar een ideale uitkijkpost om edelherten te kunnen zien en fotograferen.

Professors op pad op tv

Dieren pieter van vollenhoven nederland natuur bloemen planten omroep boswachter veluwe heide fotografie collega fotograferen joop landschap kijker heer omroep max vriend seizoen natuurgebieden aflevering 1 vrijdag week edelherten.