Bekijk de uitzending van Premier League terug

Do 9 april 2015 | 20:00 Premier League

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Premier League gemist? Bekijk hier naar Premier League gemist.

Premier League

Datum
Do 9 april 2015
Tijd
20:00 tot 23:30
Zender
RTL 7
Genre
Darts
Twitter hashtag
#rtl7darts
Officiële Twitter
@rtl7darts
Uitzending gemist
Premier League gemist
Deel-url
gids.tv/13105671

Van begin februari tot en met eind mei wordt de elfde editie van de prestigieuze Premier League Darts gespeeld op verschillende locaties in Groot-Brittannië en Ierland. Tien topdarters beginnen aan het toernooi, maar er kan er maar één tot kampioen worden gekroond. Vanavond is de tiende speelronde, live vanuit Sheffield.

Een uitgebreide voorbeschouwing door Jacques Nieuwlaat van www.rtl7darts.nl:

In week tien van de Premier League gaan we richting Sheffield in Zuid-Yorkshire. Deze week gaat de Premier league verder met acht spelers. De Motorpoint Arena in Sheffield is alweer voor de negende keer gastheer van een avondje Premier league. De race richting de play-offs gaat deze week beginnen, iedereen speelt nog zeven wedstrijden en dient na die partijen in de top vier te staan om mee te mogen doen in Londen op 21 mei. Dé dartsklassieker staat op het programma, voor de derde keer in de geschiedenis ontmoeten Taylor en Barney elkaar in Sheffield. De vorige editie in deze Premier League was een prachtige, kan Van Barneveld die stunt nog een keer herhalen? Hij verloor in Sheffield al twee maal van Phil Taylor.

-Adrian Lewis v James Wade

Wade staat voorlopig vierde in de tussenstand, maar heeft een belangrijke week in het vooruitzicht. Hij speelt twee keer in Sheffield en kan dus goede zaken doen. In de openingspartij van de avond is Adrian Lewis zijn tegenstander, Jackpot staat op twee punten van The Machine en kan dus op gelijke hoogte komen. In week zeven kwam er geen winnaar tijdens het eerste duel in deze Premier League, maar bij het bekijken van alle onderlinge resultaten is Wade toch wel de bovenliggende partij. Van de 19 gespeelde duels won hij er twaalf en bleef het drie keer gelijk. Lewis won slechts vier keer. Beide mannen staan de laatste weken goed te spelen al zijn ze ook beide wat wisselvallig. Het kwartje kan in deze wedstrijd dus echt beide kanten op vallen. Lewis won echter nog nooit een wedstrijd in Sheffield, sterker nog hij pakte nog nimmer een punt. Wade daarentegen verloor pas één keer op deze bühne, dat was in 2013 tegen MVG. Op basis daarvan ben je geneigd te zeggen dat The Machine zal winnen deze week.

-Gary Anderson v Dave Chisnall

Ook Dave Chisnall speelt twee keer deze week. Het is een lastige opgave, maar iedere speler krijgt er de aankomende weken mee te maken. Chisnall is voorlopig relatief veilig, met 13 punten heeft hij vier punten voorsprong op de nummers vier en vijf, toch moet hij wel gewoon punten blijven halen natuurlijk. Bij twee overwinningen kan hij zich al bijna verzekeren van een plek in de play-offs. Op 5 maart jl. won Chisnall voor de eerste keer in zijn loopbaan op een groot podium van Gary Anderson, toen met een gemiddelde van ruim 110. De laatste weken maakt de Schot echter een zeer solide indruk, sinds de nederlaag tegen Chisnall verloor hij geen wedstrijd meer. Beide heren staan op 13 punten en dus is dit een rechtstreeks duel om plek twee. Lekker tempo, dus ik verwacht veel 180’ers en een partij die dicht bij elkaar zal zitten, misschien dat Anderson hem nipt pakt aan het einde.

-Phil Taylor v Raymond van Barneveld

Alles is in al wel gezegd het verleden over dit titanengevecht, al heeft de wedstrijd tegenwoordig toch een andere lading. Twee veteranen die het beide moeilijk hebben in de Premier League van dit jaar. Taylor moet vechten voor een plek bij de bovenste vier, Barney had er vorige week zo maar uit kunnen vliegen na negen weken competitie. De blik zal voor beide mannen nu gericht zijn op de top vier en dat zal, met name voor de Nederlander, nog lastig zat zijn. In de afgelopen jaren had je 17 of 18 punten nodig om je te plaatsen. Barney heeft er nu zes en zal er dus elf of twaalf moeten pakken in de aankomende zeven weken. Of dat realistisch is zal snel duidelijk worden. Drie weken geleden was deze ontmoeting een historische. Van Barneveld won, Taylor liet het hoogste verliezende gemiddelde op een groot TV toernooi ooit aantekenen met 115,80 per beurt. Of het deze week weer zo mooi wordt? Ik denk het niet, maar hopen mag altijd.

-Stephen Bunting v Michael van Gerwen

Alles wat Michael van Gerwen op dit moment weggooit verandert in goud zo lijkt het. Afgelopen weekend was hij weer de sterkste op het EuroTour toernooi in München, waarmee de teller nu op drie EuroTour zeges staat in 2015. Met die zege is hij inmiddels ook voorbij de 1 miljoen pond op de wereldranglijst, alleen Taylor wist dat hem voor te doen in zijn dominante jaren. Kortom op papier lijkt Bunting kansloos. The Bullet won ook nog nooit van Mighty Mike op een groot podium en Michael verspeelde nog nimmer een punt in Sheffield. Er lijken dus weinig aanknopingspunten voor de Engelsman, wellicht dat Van Gerwen wat vermoeid is na zijn inspanningen van het afgelopen weekend, Bunting was vrij, maar in alle eerlijkheid denk ik niet dat de Nederlander daar heel veel last van zal hebben. Alles wijst op een eenvoudige zege voor de koploper in de Premier League.

-Dave Chisnall v James Wade

Zoals al eerder vermeld moeten de aankomende vier weken telkens twee spelers een dubbel programma afwerken. Deze week zijn dat Wade en Chisnall en beide hebben op dit soort avonden niet geweldig gepresteerd tot heden. Wade heeft het in de reguliere competitie drie keer moeten doen en alle keren verloor hij zijn tweede wedstrijd, nadat hij twee van die drie keer wel de eerste wist te winnen. Chisnall heeft het alleen vorig jaar meegemaakt, toen verloor hij beide wedstrijden op die avond. Het lijkt er altijd op dat er meer nadruk ligt op het dubbel spelen tijdens de Premier League dan op andere toernooien waar dit toch ook regelmatig voorkomt. Misschien komt het wel omdat alles in de Premier League onder een vergrootglas ligt. Chisnall won overigens op TV nog nooit van The Machine, van de drie keer dat ze tegen elkaar speelden wist Chizzy alleen in week drie van deze Premier League een gelijkspel uit het vuur te slepen. Wellicht dat de eerste zege van Chisnall wel laat op deze avond komt.

Deze week is de Premier League live te zien op tv via RTL 7. De presentatie is in handen van Marcel Maijer, Roland Scholten schuift aan voor de analyses en het commentaar is van Frank Vischschraper en Jacques Nieuwlaat.

Premier League op tv

.