Bekijk de uitzending van Premier League terug

Do 5 maart 2015 | 19:57 Premier League

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Premier League gemist? Bekijk hier naar Premier League gemist.

Premier League

Datum
Do 5 maart 2015
Tijd
19:57 tot 23:40
Zender
RTL 7
Genre
Darts
Twitter hashtag
#rtl7darts
Officiële Twitter
@rtl7darts
Uitzending gemist
Premier League gemist
Deel-url
gids.tv/12909870

Van begin februari tot en met eind mei wordt de elfde editie van de prestigieuze Premier League Darts gespeeld op verschillende locaties in Groot-Brittannië en Ierland. Tien topdarters beginnen aan het toernooi, maar er kan er maar één tot kampioen worden gekroond.

Vanavond is de vijfde speelronde, in Exeter. De volgende wedstrijden staan vanavond op het programma:

Raymond van Barneveld - Kim Huybrechts
James Wade - Phil Taylor
Adrian Lewis - Stephen Bunting
Peter Wright - Michael van Gerwen
Dave Chisnall - Gary Anderson

Een voorbeschouwing op deze avond van www.rtl7darts.nl:

Voor de vijfde speelronde van de Premier League Darts reizen de tien spelers af naar zuidwest Engeland. In de Westpoint Arena te Exeter zal voor de zevende keer in de historie een Premier League avond worden gespeeld. Voordat Exeter in het programma werd opgenomen was Plymouth de vaste stop in het zuidwesten van Engeland. Hier werd onder andere in 2006 de finale tussen Phil Taylor en Roland Scholten gespeeld.

-Raymond van Barneveld v Kim Huybrechts

Vorige week pakte Barney eindelijk zijn eerste, zwaarbevochte, zege op Stephen Bunting. Deze week wacht hem een zeer zwaar opgave in de Belg Kim Huybrechts. Weliswaar heeft The Hurricane nog pas één punt achter zijn naam staan, hij is de laatste jaren toch een soort angstgegner voor de Nederlander gebleken. Beide heren speelden op TV slechts eenmaal tegen elkaar, in 2012 won Huybrechts op het European Championship met 10-8, maar ook in de vijf duels op de vloer won Van Barneveld nog nooit. Op voorhand dus weinig goed nieuws voor onze landgenoot. Wel heeft hij de laatste drie jaar in Exeter niet meer verloren dus dat zou voor hem het goede nieuws kunnen zijn. Toch zal het een lastige klus worden aangezien Huybrechts gezien zijn spel nu gewend is aan de Premier League. Vorige week 107 gemiddeld, daarmee ga je normaal gesproken punten pakken. Voor Van Barneveld kan deze week een gigantische stap zijn uit de degradatiezone, Huybrechts moet punten scoren, de druk is derhalve groot en je bent dan geneigd te zeggen dat een vijfvoudig wereldkampioen daar goed mee om zou moeten kunnen gaan.

-James Wade v Phil Taylor

Jarenlang kon James Wade eigenlijk niet winnen van Taylor. Hij won grote toernooien, maar won daarbij nooit van Taylor onderweg naar de titel. Die reeks heeft hij inmiddels doorbroken door vorig jaar The Masters te winnen en in de halve finale The Power ui te schakelen. Toch zijn de cijfers nog steeds ruim in het voordeel van Phil. Van de 27 grote wedstrijden won Taylor er 19, vier werd het gelijk en vier keer won Wade, waaronder de laatste twee. In de Premier League zijn deze twee heren elkaar ook al vaak tegengekomen. Vijftien duels, 9 zeges voor Taylor, 4 keer gelijk en twee keer won Wade. Met name de eerste zege van Wade op 31 januari 2008 maakte veel indruk want deze overwinning maakte een einde aan een reeks van 44 wedstrijden op rij zonder nederlaag voor Taylor. Vorige week verloor Wade inspiratieloos van Anderson, terwijl Taylor een punt liet liggen tegen Wright. Op voorhand ben ik van mening dat Taylor deze week wat te verliezen heeft en Wade iets te winnen.

-Adrian Lewis v Stephen Bunting

Voor Stephen Bunting is de Premier League tot nu toe geen gelukkige kennismaking geweest. Hij speelt niet lekker en zal echt snel punten moeten gaan pakken anders is hij al op de helft van zijn debuut. Adrian Lewis is weer echt Adrian Lewis dit jaar. De ene week is hij geweldig, de volgende week lijkt het nergens op. Vorige week hield hij Van Gerwen aardig onder controle al viel hij aan het einde stil zodat het 6-6 werd. Toch is dit weer zo’n wedstrijd waarbij Lewis er snel te gemakkelijk over kan denken. Zeker in ogenschouw nemende dat hij vanaf vrijdag zijn UK Open titel moet verdedigen. Beide heren speelden in een major nog niet eerder tegen elkaar dus het zal een eerste kennismaking worden. Mijn gevoel zegt dat Bunting wel eens met een puntje uit Exeter zou kunnen komen, immers Jackpot heeft in vijf pogingen nog nooit gewonnen in Exeter.

-Peter Wright v Michael van Gerwen

De laatste twee weken pakt Peter Wright knappe punten tegen Raymond van Barneveld en Phil Taylor. Niet met fantastisch spel, maar wel door te blijven proberen en nooit op te geven. Hij blijft wel veel te vaak wisselen van materiaal, maar de setup waarmee hij vorige week speelde zag er goed uit en was met name goed voor zijn ritme. Ik denk dat hij dat dan ook een paar weken de kans moet geven. Normaal gesproken is Van Gerwen op dit moment geen partij voor Wright. Mighty Mike is misschien wel in de beste vorm van zijn leven en staat ook op het podium met dat aura. Tegenstanders zijn onder de indruk en terecht. Ook de onderlinge wedstrijden geven Wright geen enkel aanknopingspunt. Zeven gespeeld, zeven verloren. In de Premier League van 2014 zat het wel twee keer dicht bij elkaar, beide duels eindigden in 7-5 voor de Nederlander. Ik verwacht dat ook deze week Michael zal winnen en aangezien hij de laatste zes keer dat hij tegen Wright speelde zijn gemiddelde boven de 100 zat, zal dat deze keer ook waarschijnlijk weer zo zijn.

-Dave Chisnall v Gary Anderson

Op papier is dit het topduel van deze speelronde, immers de nummers één en drie van de competitie spelen tegen elkaar. Chisnall is aan een prima Premier League bezig voorlopig en Anderson doet wat hij moet doen, al is het niet zo sprankelend als op het afgelopen WK. Deze mannen speelden tot nu toe op de grote TV toernooien alleen in de Premier League van vorig jaar tegen elkaar. Beide wedstrijden werden een prooi voor de Schot. Toch kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat het deze week niet zo heel gemakkelijk zal worden voor Anderson. Chisnall heeft veel zelfvertrouwen getankt en mist niet veel kansen die hij krijgt. Misschien is dit wel gedoemd een gelijkspel te worden.


De presentatie is in handen van Marcel Maijer, Roland Scholten schuift aan voor de analyses en het commentaar is van Frank Vischschraper en Jacques Nieuwlaat.

Premier League op tv

Wedstrijd groot-brittannië controle cijfers engeland nederlander presentatie premier league kampioen finale arena overwinning jackpot ierland mist toernooi scholten competitie barneveld reizen wereldkampioen scoren debuut michael van gerwen darts mighty mike papier masters halve finale westpoint taylor zuidwesten gelijkspel belg voordeel podium commentaar aura normaal gary anderson premier prooi chisnall marcel maijer roland scholten jacques nederlaag anderson dicht vloer the hurricane.