Bekijk de uitzending van Podium Witteman terug

Zo 29 oktober 2017 | 18:10 Podium Witteman

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Podium Witteman gemist? Bekijk hier naar Podium Witteman gemist.

Podium Witteman

Datum
Zo 29 oktober 2017
Tijd
18:10 tot 19:15
Zender
NPO 2
Genre
Muziekmagazine
Jaar
2017
Presentatie
Paul Witteman
Twitter hashtag
#podiumwitteman
Uitzending gemist
Podium Witteman gemist
Deel-url
gids.tv/18900532

Paul Witteman ontvangt levende vioollegende Ivry Gitlis, violist Daniel Rowland, de Noorse pianist Leif Ove Andsnes en het Rosenberg Trio.

De Israëlisch-Franse violist Ivry Gitlis is met zijn 95 jaar een levende vioollegende. Hij is een inspirator geweest voor talloze bekende violisten die al dan niet les van hem hebben gehad. De Brits-Nederlandse violist Daniel Rowland is een van hen. Ivry en Daniel zijn samen te gast in Podium Witteman.

Mike Boddé neemt weer een maatje mee. Cabaretier Diederik van Vleuten komt vertellen over zijn muzikale passies. Diederik heeft piano gestudeerd aan het conservatorium en verwerkt veel muziek vaak in zijn theatershows. Mike en Diederik spelen een stuk van de Amerikaanse componist Steve Reich.

De Noorse meesterpianist Leif Ove Andsnes is een wereldster. Hij treedt op met alle grote orkesten in de wereld, maar hij heeft daarnaast een speciale voorliefde voor beroemde componisten waarvan we de pianomuziek NIET kennen. Zoals bijvoorbeeld Jean Sibelius. De Finse componist is bekend van zijn orkestmuziek en zijn pianostukken zijn lang weggezet als niemendalletjes. Ten onrechte, vindt Andsnes. Hij laat natuurlijk horen waarom.

Een van Pauls muzikale passies is de gipsy jazz van het Rosenberg Trio. Eerder dit jaar werkten de muzikale neven mee aan een Franse speelfilm over hun grote idool Django Reinhardt – een hoogtepunt in hun carrière.

Podium Witteman op tv

.