Bekijk de uitzending van Podium Witteman terug

Zo 22 oktober 2017 | 18:05 Podium Witteman

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Podium Witteman gemist? Bekijk hier naar Podium Witteman gemist.

Podium Witteman

Datum
Zo 22 oktober 2017
Tijd
18:05 tot 19:15
Zender
NPO 2
Genre
Muziekmagazine
Jaar
2017
Presentatie
Paul Witteman
Twitter hashtag
#podiumwitteman
Uitzending gemist
Podium Witteman gemist
Deel-url
gids.tv/18853094

Paul Witteman ontvangt sopraan Johannette Zomer, pianist Tom Beghin, violist Simone Lamsma, hoboïst Bart Schneemann en het Tulipa Consort en de kersverse winnaar van het Liszt-Concours!

Sopraan Johannette Zomer en hoboïst Bart Schneemann hebben een cd uitgebracht: Bach2Ways. Johannette is de bekendste Bachsopraan van Nederland en een van de favoriete zangeressen van Paul. In Podium Witteman vertelt ze over het begin van haar carrière en waarom ze zo van Bach houdt. Onder begeleiding van het Tulipa Consort zingt ze een aria.

Pianist en musicoloog Tom Beghin heeft van de persoon Beethoven zijn levenswerk gemaakt. Algemeen bekend is dat Beethoven gaandeweg zijn leven doof werd en toch het een na het andere meesterwerk bleef componeren. Tom Beghin demonstreert de kleine koepel die Beethoven op zijn vleugel monteerde om nog iets te kunnen horen. Beghin speelt een deel uit een van de laatste drie pianosonates.

Violist Simone Lamsma speelt op zaterdag 21 oktober tijdens het lustrumconcert van het Nationaal Vioolconcours Oskar Back, dat 50 jaar bestaat. Simone won dit concours in 2003 en treedt in Podium Witteman op als eerbetoon aan zijn naamgever, de legendarische vioolpedagoog Oskar Back.

Paul ontvangt de kersverse winnaar van het Liszt Concours, dat deze weken heeft plaatsgevonden in Tivoli/Vredenburg in Utrecht. Op zaterdagavond wordt na een uitputtende strijd bekend wie zich de winnaar mag noemen van deze driejaarlijkse, wereldvermaarde pianocompetitie.

Podium Witteman op tv

.