Bekijk de uitzending van Podium Witteman aan zee terug

Za 16 juni 2018 | 20:25 Podium Witteman aan zee

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Podium Witteman aan zee gemist? Bekijk hier naar Podium Witteman aan zee gemist.

Podium Witteman aan zee

Datum
Za 16 juni 2018
Tijd
20:25 tot 21:25
Zender
NPO 2
Genre
Klassieke muziek
Jaar
2018
Twitter hashtag
#podiumwittemanaanzee
Deel-url
gids.tv/20408896

Vanavond is er een extra live-uitzending van Podium Witteman tijdens Festival Classique vanuit het Kurhaus in Scheveningen. De naam is voor één keer omgedoopt tot Podium Witteman aan Zee en de presentatie is in handen van Paul Witteman, Floris Kortie en Mike Boddé.

De muziek wordt verzorgd door het Residentieorkest onder leiding van Jan Willem de vriend en bijzondere optredens zijn er van de Amsterdamse Klezmerband, theaterkoor Dario Fo en Anneke van Giersbergen. De uit de rockmuziek afkomstige Van Giersbergen gaat die avond een speciale samenwerking aan met het symfonieorkest. De solisten van de avond zijn de violiste Maria Milstein die Mendelssohn speelt en de 16-jarige pianist Nikola Meeuwsen die Chopin vertolkt.

Het thema van Festival Classique dit jaar luidt: ‘Scheveningen, 200 jaar badplaats'. In Podium Witteman aan Zee wordt door gebruik van archiefmateriaal gekeken naar de geschiedenis van de badplaats en wordt de vraag beantwoord waarom de componist Mendelssohn voor zijn liefdesverdriet naar Scheveningen kwam. Verder is Mike Boddé naar de visafslag in Scheveningen gegaan en heeft zich verdiept in het visserslatijn van de vishandelaren en gaat Floris Kortie rappen op de Boudewijn de Groot klassieker 'Strand'.

Podium Witteman aan zee op tv

Muziek pianist live presentatie geschiedenis festival scheveningen samenwerking 200 jaar boudewijn klassieker klassieke muziek visafslag rappen kurhaus thema special podium badplaats mendelssohn meeuwsen vriend anneke van giersbergen boudewijn de groot jan willem de vriend paul witteman componist maria leiding floris kortie avond.