Bekijk de uitzending van Podium on Tour terug

Zo 5 juli 2015 | 19:25 Podium on Tour

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Podium on Tour gemist? Bekijk hier naar Podium on Tour gemist.

Podium on Tour

Datum
Zo 5 juli 2015
Tijd
19:25 tot 20:20
Zender
NPO 2
Genre
Cultuurmagazine
Jaar
2015
Presentatie
Dieuwertje Blok
Twitter hashtag
#podiumontour
Uitzending gemist
Podium on Tour gemist
Deel-url
gids.tv/13642604

De NTR toert in de zomer langs gerenommeerde kunst- en cultuurfestivals in de nieuwe achtdelige serie Podium on Tour. Dieuwertje Blok reist van Groningen tot Den Bosch en van Amsterdam tot de Veluwe op zoek naar de mooiste concerten en voorstellingen.

Samen met prominente Nederlanders bezoekt Dieuwertje Nederlandse festivals. Met Mike Boddé en Floris Kortie – bekend van Podium Witteman – doet ze verslag van de optredens, werpt een blik achter de schermen en ontmoet musici, theatermakers, medewerkers en gasten van de festivals. Daarnaast doet Petra Possel elke week een culinaire verkenning van het festivalfood.

In aflevering 1 bezoekt Podium on Tour de Koorbiënnale in Haarlem. Tijdens dit festival treden niet alleen de beste vocale ensembles van Nederland op, maar ook de absolute wereldtop, zoals het Britse koor The Sixteen gedirigeerd door Harry Christophers.

Dieuwertje Blok bezoekt samen met operazangeres Tania Kross de beroemde hofjesconcerten in Haarlem, en gaat samen met actrice Nadja Hüpscher – bekend van de TV-serie ‘Levenslied’ – in de Korennacht op zoek naar geheime kooruitvoeringen. Culinair journaliste Petra Possel bezoekt een heus Diner Chantant met bouillabaisse en tafelliederen uit Marseille en onderzoekt of eten inderdaad beter smaakt als er gezongen wordt. Floris Kortie beleeft een multimediaal concert dat in het teken staat van de slag om Gallipoli in 1915 en Mike Boddé geeft een mini-college over de wereldberoemde Misa Criolla, die ook in Haarlem wordt uitgevoerd.

Podium on Tour op tv

Amsterdam nederland concert groningen diner koor festivals zomer den bosch tv-serie festival wereldtop actrice veluwe marseille achter de schermen haarlem musici journaliste verkenning serie concerten operazangeres culinair podium heus schermen teken dieuwertje blok tania kross eten.