Bekijk de uitzending van Phil en Pascal veroveren de wereld terug

Di 15 augustus 2017 | 20:15 Phil en Pascal veroveren de wereld

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Phil en Pascal veroveren de wereld gemist? Bekijk hier naar Phil en Pascal veroveren de wereld gemist.

Phil en Pascal veroveren de wereld

Datum
Di 15 augustus 2017
Tijd
20:15 tot 20:50
Zender
NPO 3
Genre
Documentaire
Jaar
2017
Twitter hashtag
#3LAB
Deel-url
gids.tv/18421333

Van maandag tot en met woensdag elke avond verse programma’s in de 3LAB TV-week op NPO3. Jonge makers testen hun formats voor een groot publiek. Met vanavond om 20.15 uur: Phil en Pascal veroveren de wereld.

In Phil en Pascal veroveren de wereld trekken de vrienden Phil (37) en Pascal (30) de hele wereld over op zoek naar de hoogste, steilste, langste en beste achtbanen. Op weg daarheen komen ze wekelijks op unieke plekken en bij bijzondere mensen. Dat ze beiden autist zijn, houdt hen nooit tegen.

Phil Jong en Pascal Zaal delen niet alleen een beperking, maar ook een grote liefde: achtbanen. Phil heeft er wereldwijd al bijna 800 getest, Pascal loopt niet veel op hem achter. Maar in Nederland, en zelfs in Europa, hebben ze de meeste achtbanen wel gehad. Daarom wordt het tijd voor wat verdere reizen. In Phil en Pascal veroveren de wereld gaan de mannen naar plekken waar hen behalve geweldige achtbanen ook cultuurshocks, taalbarrières en andere obstakels wachten. Want als er iets is wat dit duo bewijst, is het wel dat obstakels er zijn om overwonnen te worden. Zo maakt Phil er in de eerste aflevering in Japan geen probleem van links te rijden en omarmt Pascal, met enige tegenzin, de Japanse keuken.

De reizen van Phil en Pascal worden gekenmerkt door snelheid, kleur en pop culture, met soms ineens een verrassende verdieping, bijvoorbeeld wanneer ze een begraafplaats bezoeken omdat Phil bijzonder is geïnteresseerd in hoe andere culturen omgaan met de dood. Dit is een 'Reisprogramma 2.0';: geen rondgang langs bekende, afgezaagde monumenten, maar een snelle, moderne roadtrip van twee onlogische helden.

Phil en Pascal veroveren de wereld op tv

Japan nederland documentaire begraafplaats snelheid keuken autist reizen eerste aflevering wereldwijd achtbanen monumenten verdieping europa helden bezoeken dood wachten.