Bekijk de uitzending van Peter R. de Vries, misdaadverslaggever terug

Zo 3 juni 2012 | 20:00 Peter R. de Vries, misdaadverslaggever

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Peter R. de Vries, misdaadverslaggever gemist? Bekijk hier naar Peter R. de Vries, misdaadverslaggever gemist.

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever

Datum
Zo 3 juni 2012
Tijd
20:00 tot 22:55
Zender
SBS 6
Genre
Misdaadprogramma
Presentatie
Peter R. de Vries
Twitter hashtag
#peterrdevries
Officiële Twitter
@PeterRdeV
Kijkwijzer
Uitzending gemist
Peter R. de Vries, misdaadverslaggever gemist
Deel-url
gids.tv/7635045

Een ‘avondje Peter R. de Vries' vormt vanavond het slotstuk van zeventien jaar onafgebroken onthullen en ontmaskeren door de misdaadverslaggever. Als afscheid zendt SBS 6 vanaf 20.00 uur twee afleveringen van het programma uit.

Hachelijke trip Libanon.
De eerste aflevering gaat over de laatste buitenlandse onderzoekstrip van De Vries, een nogal hachelijk avontuur in Libanon, waar hij de al 20 jaar voortvluchtige moordenaar van de Rotterdamse Fanchette van den Tol opspoorde en confronteerde. De 29-jarige vrouw werd in 1992 in haar slaapkamer vermoord. De moordenaar – wiens DNA en vingerafdrukken op het moordwapen werden aangetroffen – wist te ontkomen, maar werd door Peter in Libanon oog in oog gebracht met de nabestaanden, de moeder en zus, van Fanchette van den Tol. Peter: ‘Het deed me goed om ook in de laatste uitzending zo'n voortvluchtige moordenaar het moeilijk te maken en onder de aandacht van de autoriteiten te brengen. Het is onverteerbaar dat de dader er zo lang mee is weggekomen'.

Achter de schermen.
In de slotaflevering, die rond 21.30 uur begint, krijgt de kijker ruim een uur lang een onthullende blik achter de schermen van het programma. Tijdens het productieproces is de redactie de afgelopen maanden door een camerateam gevolgd. Veel medewerkers van Peter zijn heel lang aan het programma verbonden. De reportage heeft als titel ‘Més que un club' – meer dan een club. Het is de slogan van FC Barcelona en geeft weer dat er tussen (voetballiefhebber) Peter en zijn crew een hechte band is gegroeid. In de reportage laten medewerkers zien hoe reconstructies worden gemaakt en verborgen camera-acties worden voorbereid, maar ook vertellen zij hoe het is om zeventien jaar met Peter te werken en welke voorvallen/anekdotes zij zich vooral herinneren.

Ontroerend en emotioneel.
Peter: ‘Het is een prachtig inkijkje geworden, afwisselend humoristisch, informatief, maar ook ontroerend en emotioneel'. Volgens Peter viel het niet mee om de slotuitzending te presenteren: ‘Eerlijk gezegd doe ik liever een pittige confrontatie met een bende criminelen… Ik hoef niet te verhelen dat ik in de studio wel wat moest wegslikken. We hebben in die zeventien jaar zoveel met elkaar meegemaakt. Bijna iedereen was aanwezig en ga dan maar eens je afscheidstekst opnemen. Dat moest dus wel een keertje over, maar het is goed gekomen. Het is een prachtig slotstuk geworden'.

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever op tv

.