Bekijk de uitzending van Penoza terug

Ma 10 augustus 2015 | 22:25 Penoza

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Penoza gemist? Bekijk hier naar Penoza gemist.

Penoza

Datum
Ma 10 augustus 2015
Tijd
22:25 tot 00:10
Zender
NPO 3
Genre
Dramaserie
Regisseur
Diederik van Rooijen
Acteurs
Monic Hendrickx, Thomas Acda, Marcel Hensema, Tom Jansen, Olga Zuiderhoek
Twitter hashtag
#penoza
Uitzending gemist
Penoza gemist
Deel-url
gids.tv/13864612

In de aanloop naar Penoza IV, vanaf 13 september, start vanavond de herhaling van de succesvolle Nederlandse misdaadserie Penoza I, II en III. De KRO-serie Penoza won in de afgelopen jaren diverse prijzen, waaronder een Beeld & Geluid Award (voor Monic Hendrickx), De Zilveren Krulstaart (voor beste scenario), een Gouden Kalf (voor Monic Hendrickx) en een TV Beeld (beste bijrol). De serie is ook internationaal een succes. Het is verkocht aan diverse landen en als remake in o.a. de Verenigde Staten, Polen en Rusland uitgezonden.

Penoza I (vanaf vanavond):

Georganiseerde misdaad is mannenwerk. Slechts een hoogst enkele keer dringt een vrouw door tot de top van een misdaadsyndicaat. De hoofdpersoon in deze serie, Carmen van Walraven de Rue (Monic Hendrickx), is zo’n vrouw. Maar de rol die ze verovert, is niet de rol die ze voor zichzelf in gedachten had. Opgegroeid als dochter van een Amsterdamse penoze kent ze het milieu als geen ander, maar voor haar kinderen heeft ze een andere toekomst in gedachten. Als Carmen er in de eerste aflevering achter komt dat haar man (Thomas Acda) een groter aandeel in de misdaad heeft dan ze voor zichzelf durft toe te geven, dwingt ze hem met de onderwereld te breken.

Net als haar leven zich ten goede lijkt te keren, wordt haar man voor de ogen van hun jongste zoon geliquideerd. Het leven van Carmen verandert ingrijpend. Overal duiken schuldeisers op en bedreigingen aan haar adres volgen. Ook Justitie zet haar stevig onder druk; als zij getuigt tegen de compagnons van haar man garandeert Justitie haar bescherming.

Carmen wil niet leven als beschermd getuige, ver weg van haar familie en ‘vrienden’, en neemt daarom een drastisch besluit. Ze vecht zich een plek naar de top van de misdaad, waar niemand aan haar of haar gezin durft te komen. Alleen zo kan ze achterhalen wie verantwoordelijk is voor de dood van haar man. Maar al snel weet ze niet meer wie ze kan vertrouwen en vervagen de grenzen tussen goed en kwaad.

Penoza op tv

Rusland verenigde staten milieu polen justitie vrouw misdaad aandeel beschermd grenzen bedreigingen gezin duiken kalf dochter gouden kalf serie dramaserie gouden schuldeisers thomas acda eerste aflevering vecht kwaad onderwereld georganiseerde misdaad opgegroeid remake kinderen start dood diederik van rooijen marcel hensema monic hendrickx olga zuiderhoek tom jansen prijzen familie.
Promo: Penoza