Bekijk de uitzending van Pauw terug

Di 3 december 2019 | 23:00 Pauw

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Pauw gemist? Bekijk hier naar Pauw gemist.

Pauw

Datum
Di 3 december 2019
Tijd
23:00 tot 00:00
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2019
Presentatie
Jeroen Pauw
Twitter hashtag
#pauw
Officiële Twitter
@pauwnl
Uitzending gemist
Pauw gemist
Deel-url
gids.tv/23362047

Onderwerpen van deze uitzending

Van der Laan en Woe over hun succesvolle televisiejaar met 'Even Tot Hier'
Ondanks het succes van De Kwis werd na tien seizoenen de stekker uit het programma getrokken. Maar het duo Niels van der Laan en Jeroen Woe wilde nog geen afscheid nemen van de zaterdagavond en bouwde hun favoriete onderdeel, de muzikale parodie, uit tot een volledig programma. En met succes: ‘Even Tot Hier’ weet dit jaar elke week meer dan een miljoen kijkers te vermaken. Het programma keert volgend jaar daarom ook terug. Van der Laan & Woe schuiven vanavond aan om over het succes te praten. Ook zullen ze vertellen over ‘De Nationale Nieuwsquiz-Maar Dan Anders’, die ze samen zullen presenteren op Tweede Kerstdag.

Henne Schuwer neemt afscheid als Nederlandse ambassadeur in de Verenigde Staten
Op woensdag begint de NAVO-top in Londen, met de Amerikaanse president Donald Trump in de hoofdrol. Henne Schuwer was vanaf 2015 de Nederlandse ambassadeur in Washington, totdat hij onlangs met pensioen ging. Hij legt vanavond bij PAUW uit hoe je met de onvoorspelbare Amerikaanse president moet omgaan.

Hadewych Minis brengt in 'Hadewych Doet De Dames' een ode aan Nederlandse zangeressen
Later deze maand gaat Hadewych Minis weer de theaters in, met ‘Hadewych Doet De Dames’. Een voorstelling waarvoor ze door ruim 12.000 Nederlandse liedjes uit ruim 100 jaar Nederlandse muziekgeschiedenis ploegde. Ze koos nummers uit 1909, uit 2019, en heel wat jaren daartussen. Nummers van Zwarte Riek, Roxeanne Hazes, Zangeres Zonder Naam, Sevdaliza en Karsu. Hadewych bewerkte (met hulp) die liedjes, en zingt ze soms in totaal anders aangeklede versies. Over de trots die ze voelt als ze Nederlandse liedjes zingt, over de invloed van haar kinderen en over rol van Anita Meyer, daarover vertelt Hadewych vanavond.

Staatssecretaris Tamara van Ark over de participatiewet
In 2015 werd de participatiewet ingevoerd om mensen in de bijstand (weer) aan het werk te krijgen. De wet zou het voor iedereen overzichtelijker en makkelijker maken en gemeenten mochten een tegenprestatie vragen voor de bijstandsuitkering. Het Sociaal Cultureel Planbureau evalueerde deze wet onlangs en kwam tot de conclusie dat hij is mislukt en dat een tegenprestatie niet helpt. Toch wil de verantwoordelijke staatssecretaris Tamara van Ark deze tegenprestatie verplicht stellen en een passend aanbod bieden.

Pauw op tv

Talkshow seizoen.
Onderwerpen in Pauw