Bekijk de uitzending van Pauw terug

Di 18 juni 2019 | 00:30 Pauw

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Pauw gemist? Bekijk hier naar Pauw gemist.

Pauw

Datum
Di 18 juni 2019
Tijd
00:30 tot 01:30
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2019
Presentatie
Jeroen Pauw
Twitter hashtag
#pauw
Officiële Twitter
@pauwnl
Uitzending gemist
Pauw gemist
Deel-url
gids.tv/22431137

Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw:

- Carola Schouten

Volgens Carola Schouten, minister van Landbouw, is ons eten te goedkoop. Voedsel is zó laaggeprijsd, dat het milieu te zwaar wordt belast. Vandaag presenteert Schouten haar plan om de agrarische sector om te vormen naar kringlooplandbouw. Wat dat precies betekent vertelt de minister aan tafel bij PAUW.

- Dorian van Rijsselberghe

Revolutie in windsurfland. Als het aan tweevoudig Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe ligt, is het tijd voor een nieuwe, spectaculaire surfvorm op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs: Foilboarden. Hij schreef een brandbrief aan de internationale zeilfederatie, World Sailing, die in zijn ogen de jonge generatie niet inspireert door alles bij het oude te laten.

- Michiel Vos en Victoria Koblenko

De serie Chernobyl is wereldwijd de hit van dit moment. In vijf delen zien we wat er mis ging in de nacht van 26 april 1986 waardoor een kernreactor tot ontploffing kwam. We volgen hoe de waarheid over de ramp onder het tapijt geschoven wordt en hoe duizenden Sovjet burgers hun leven riskeerden om dat van miljoenen anderen te redden. Rondom de serie is een ware hype ontstaan: volgens velen is het de beste serie ooit en het toerisme rondom de rampplek is enorm gestegen. Victoria Koblenko is geboren in Oekraïne en keek de serie voor ons. Haar vader was een van de schoonmakers van het rampgebied. Ook Amerika kenner Michiel Vos schuift aan. Hij legt uit waarom het juist de Amerikanen zijn die aan de haal gaan met dit stukje Russische geschiedenis en daar nu zoveel lof mee oogsten.

Pauw op tv

Ramp amerika milieu minister revolutie olympische spelen ontploffing kampioen voedsel schoonmakers windsurfen oekraïne burgers tapijt geschiedenis hype dorian van rijsselberghe landbouw toerisme goedkoop carola schouten 1986 kernreactor brandbrief redden serie talkshow wereldwijd minister van landbouw rampgebied rampplek agrarische sector jeroen pauw sovjet tafel gestegen victoria michiel vos victoria koblenko rijsselberghe eten vader van rijsselberghe dorian oogsten seizoen nacht seizoen 10 zwaar plan internationale tijd.