Bekijk de uitzending van Pauw terug

Do 8 november 2018 | 23:05 Pauw

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Pauw gemist? Bekijk hier naar Pauw gemist.

Pauw

Datum
Do 8 november 2018
Tijd
23:05 tot 00:05
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2018
Presentatie
Jeroen Pauw
Twitter hashtag
#pauw
Officiële Twitter
@pauwnl
Uitzending gemist
Pauw gemist
Deel-url
gids.tv/21254263

Vanavond onder andere in Pauw:

- Janny van der Heijden

Het is het snelst groeiende genre in boekenland: de kookboeken. Ze worden zwaarder, dikker, mooier en morgen wordt de winnaar van het Gouden Kookboek 2018 bekend gemaakt. Juryvoorzitter en culinair recensent Janny van der Heijden vanavond bij ons aan tafel.

- Douwe Bob

‘The shape I am in’ is het nieuwe album van Douwe Bob. Een break-up plaat noemt hij het zelf. Want een gebroken hart trof hem zo zwaar dat hij niet anders kon dan zijn liefdesverdriet van zich af te schrijven en op muziek te zetten. Vanavond bij PAUW vertelt hij erover en zingt ‘The shape I am in’.

- Jort Kelder

Jort Kelder heeft een fascinatie voor de Eerste Wereldoorlog. Zondag wordt overal in Europa herdacht dat precies 100 jaar geleden de vrede werd getekend. Wat weinig mensen weten, is dat Nederland vooral verdiende aan de oorlog. Officieel waren we neutraal, in de praktijk werden we rijk met het bevoorraden van de landen om ons heen. Van aardappelen voor de export tot coke voor de vermoeide soldaten aan het front. Handelsland Nederland

- Jet Hoogendoorn en Bart Nieuwenhuizen

Twee hoofdofficieren stappen op bij het Openbaar Ministerie. Bart Nieuwenhuizen, Den Haag, en Jet Hoogendijk, Utrecht, verlaten begin april hun positie en gaan een opleiding volgen tot rechter. In een halfjaar tijd zijn vijf gezichtsbepalende hoofdofficieren vertrokken bij het OM. De oorzaak zou een ‘verslechterde werksfeer’ zijn. Momenteel loopt een onderzoek naar vermeende integriteitsschendingen binnen het OM. Resultaten van dat onderzoek worden eind 2018 verwacht. Bij PAUW praten Hoogendijk en Nieuwenhuizen over hun keuze.

Pauw op tv

Openbaar ministerie oorlog utrecht muziek onderzoek nederland opleiding den haag rechter export wereldoorlog rijk winnaar resultaten culinair recensent eerste wereldoorlog coke 100 jaar gouden douwe bob album jeroen pauw oorzaak soldaten culinair tafel hoogendijk europa vrede aardappelen bart nieuwenhuizen janny van der heijden jort kelder front hart op muziek seizoen zwaar praktijk tijd hoogendoorn.