Bekijk de uitzending van Pauw terug

Za 6 oktober 2018 | 00:25 Pauw

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Pauw gemist? Bekijk hier naar Pauw gemist.

Pauw

Datum
Za 6 oktober 2018
Tijd
00:25 tot 01:25
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2018
Presentatie
Jeroen Pauw
Twitter hashtag
#pauw
Officiële Twitter
@pauwnl
Uitzending gemist
Pauw gemist
Deel-url
gids.tv/21054573

Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw:

- Rick Nieman

Elke vrijdag kijkt een tv-maker op ons verzoek een week televisie, en neemt zijn of haar meest opmerkelijke fragmenten mee. WNL-presentator en programmamaker Rick Nieman houdt van opgefokte én serene talkshows, van satire en van Italiaanse nonna’s. Vanavond zijn selectie.

- Danny de Munk

Wat is Nederdance? Waar komt de zin ‘Toch ff lekker zo’ vandaan? Wie is dat meisje in de witte Gucci-jurk in onderstaande clip? Waarom gaan alle Nederlandse zangers een voorbeeld nemen aan Danny de Munk? En hoe gaat dit live uitpakken in de Pauw-studio? Vanavond het antwoord.

- Herman Pleij, Marith Iedema, Heleen van Royen en Milou Deelen.

Oktober is de Maand van de Geschiedenis en dit jaar is het thema ‘Opstand’. Reden voor Herman Pleij om in de wereld van de opstandige vrouwen te duiken. Dat bracht de historicus bij vrouwen uit de Middeleeuwen die seksueel genot opeisten, het eerste #MeToo-geval in 1572 en ‘slutshaming’ bij de studentencorpora in 2017.
Ook aan tafel: Heleen van Royen (53), schrijver van het ‘Sexdagboek’ dat afgelopen jaar als feministisch pamflet werd gepresenteerd. Zij wil andere vrouwen inspireren om seksueel genot te ontdekken.
Marith Iedema (29) schreef het boek ‘(S)experimenteren’ dat deze week is verschenen. Zij raakte ervan overtuigd dat een monogame relatie een onrealistisch, achterhaald concept is.
En ook Milou Deelen (22) schuift aan. Milou was lid van de studentenvereniging Vindicat en zette vorig jaar op internationale vrouwendag onderstaande video online over ‘slutshaming’. Ze kwam daarmee in opstand tegen de heersende seksuele cultuur bij het corps. De video is inmiddels bijna een miljoen (!) keer bekeken.

- Gert-Jan Segers

Fractievoorzitter van de ChristenUnie Gert-Jan Segers vertelt vanavond bij PAUW over de klimaatplannen van het kabinet.

Pauw op tv

Vrouwen kabinet christenunie miljoen live televisie fractievoorzitter geschiedenis opstand cultuur gert-jan segers concept schrijver fragmenten duiken heleen internationale vrouwendag studentenvereniging segers middeleeuwen jeroen pauw satire voorbeeld relatie thema nieman rick video zangers gert-jan vrouwendag boek danny de munk heleen van royen herman pleij rick nieman vindicat selectie meisje deelen seizoen vrijdag week internationale deze week.