Bekijk de uitzending van Pauw terug

Wo 16 november 2016 | 00:20 Pauw

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Pauw gemist? Bekijk hier naar Pauw gemist.

Pauw

Datum
Wo 16 november 2016
Tijd
00:20 tot 01:20
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2016
Presentatie
Jeroen Pauw
Twitter hashtag
#pauw
Officiële Twitter
@pauwnl
Uitzending gemist
Pauw gemist
Deel-url
gids.tv/16663106

Vanavond onder andere in Pauw:

- Filemon Wesselink voert actie voor veroordeelde Johan van Laarhoven

Filemon Wesselink voert actie voor Johan van Laarhoven. Hij heeft vandaag 23.000 handtekeningen naar de Tweede Kamer gebracht. Van Laarhoven is vorig jaar veroordeeld tot 103 jaar gevangenisstraf. Hij kreeg de straf voor het witwassen van geld dat hij in Nederland verdiende met de verkoop van wiet en hasj. Vanavond praten we met Filemon Wesselink en de broer van Johan, Frans van Laarhoven, over wat zij nog kunnen doen voor Johan.

- Het OM wil motorclub Bandidos verbieden

Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie heeft de rechtbank Utrecht gevraagd Bandidos Motorcycleclub te verbieden. Het doel is dat er een definitief einde komt aan de aanwezigheid van Bandidos MC in Nederland. De motorbende cultiveert een gewelddadig imago, faciliteert structureel criminaliteit en creëert een subcultuur van wetteloosheid, volgens het OM. Te gast zijn hoofdofficier van justitie Fred Westerbeke en Jos Hessels, burgemeester van Echt-Susteren, die in zijn dorp meermaals te maken heeft gehad met geweldsincidenten rondom leden van de omstreden motorclub.

- Nieuwe schetsen van Van Gogh ontdekt?

Het wordt “de meest revolutionaire ontdekking in de geschiedenis van Vincent van Goghs oeuvre” genoemd: het verloren schetsboek van Vincent van Gogh. De gerespecteerde Van Gogh-kenner Bogomila Welsh-Ovcharov, kunsthistoricus, oud-hoogleraar en ontdekker van de schetsen, werkte drie jaar lang aan een boek over de vondst. Het boek werd vanmiddag met veel bombarie gepresenteerd in Parijs. Maar is het wel écht Van Gogh? Onderzoeker Teio Meedendorp en directeur van het Van Gogh-Museum Axel Rüger zeggen van niet.

Pauw op tv

Openbaar ministerie tweede kamer parijs utrecht rechtbank justitie nederland criminaliteit wiet omstreden gogh burgemeester gevangenisstraf geschiedenis witwassen motorclub verkoop onderzoeker van gogh vincent van gogh imago hasj handtekeningen bandidos motorbende echt-susteren verbieden jeroen pauw landelijk gewelddadig geld vondst boek rechtbank utrecht filemon wesselink jos hessels axel wetteloosheid johan van laarhoven.