Bekijk de uitzending van Pauw terug

Do 19 maart 2015 | 23:00 Pauw

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Pauw gemist? Bekijk hier naar Pauw gemist.

Pauw

Datum
Do 19 maart 2015
Tijd
23:00 tot 23:55
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2015
Presentatie
Jeroen Pauw
Twitter hashtag
#pauw
Officiële Twitter
@pauwnl
Uitzending gemist
Pauw gemist
Deel-url
gids.tv/12988554

Vanavond in de uitzending van Pauw:

-Coalitie verliest fors in Eerste Kamer / Van der Steur naar Veiligheid & Justitie

De VVD is de grootste partij in de Eerste Kamer, maar de coalitie als geheel verloor gisteren tijdens de Provinciale Verkiezingen fors. Hoe ziet de nieuwe werkelijkheid eruit? Pauw spreekt erover met Ferry Mingelen. Ook gaat Pauw in op de benoeming van Ard van der Steur tot Minister van Veiligheid en Justitie. Volgens bronnen vindt die benoeming morgen plaats.

-Duitsland en Griekenland recht tegenover elkaar

Gespannen gezichten in Griekenland, Duitsland en Brussel. Vandaag spreken de Europese leiders over een oplossing voor de Griekse crisis. Of die er gaat komen is nog maar de vraag. Bondskanselier Merkel heeft al aangegeven geen doorbraak of oplossing te verwachten. Duitsland en Griekenland staan lijnrecht tegenover elkaar, maar wie buigt als eerst: Angela Merkel of Yanis Varoufakis? Wordt het een Grexit of niet? Pauw spreekt erover met Duitsland-correspondent Wierd Duk en Griekenlandkenner Ingeborg Beugel.

-Nederland houdt van boeren

Vinden de boeren van Boer Zoekt Vrouw echt hun droomvrouw? Zondag is de finale van het krankzinnig populaire programma. Ook hoogleraar Herman Pleij kijkt graag naar de (vaak onhandige) liefdesperikelen van Geert, Tom, Theo, Jan & Bertie. Wij Nederlanders hebben de boer namelijk hoog in het vaandel staan. Professor Pleij komt vertellen hoe dat kan.

-Hoe herken je radicaliserende scholieren?

Nederland is het beste jongetje van de klas als het gaat om het begeleiden van leerlingen die radicaliseren. Dat stelt minister Jet Bussemaker die deze week een conferentie over het onderwerp bijwoonde in Parijs. De minister maakte daar bekend dat leraren speciale trainingen kunnen krijgen om radicalisering te herkennen. In Pauw vertelt ze hoe we radicalisering kunnen herkennen en waarom de aanpak volgens haar zo succesvol is. Ook komt een groep docenten mee die hun ervaringen over radicalisering in de klas delen.

Pauw op tv

.