Bekijk de uitzending van Pauw & Witteman terug

Do 23 mei 2013 | 23:00 Pauw & Witteman

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Pauw & Witteman gemist? Bekijk hier naar Pauw & Witteman gemist.

Pauw & Witteman

Datum
Do 23 mei 2013
Tijd
23:00 tot 23:55
Zender
NPO 1
Genre
Actuele talkshow
Presentatie
Jeroen Pauw, Paul Witteman
Twitter hashtag
#penw
Officiële Twitter
@pauwenwitteman
Kijkwijzer
Uitzending gemist
Pauw & Witteman gemist
Deel-url
gids.tv/9188603

Vanavond bij Pauw & Witteman:

- Quirine Eijkman

De Britse premier Cameron zei vandaag op een persconferentie dat de 'moordaanslag van gisteren ziekmakend was'. Cameron zei verder dat Groot-Brittannië door zal gaan met het bestrijden van terrorisme.

Terrorisme-expert Quirine Eijkman doceert aan de Universiteit Leiden waar ze onderzoek verricht op het gebied van mensenrechten en veiligheid, rechtssociologie en contra-terrorisme. Daarnaast is ze voorzitter van het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM). Vanavond in Pauw & Witteman bespreekt ze de brute moordaanslag op de Britse militair.

- Johan Bolhuis

Johan Bolhuis is hoogleraar Cognitieve Neurobiologie aan de Universiteit Utrecht. Hij doet al twaalf jaar onderzoek naar vogelzang en betoogt dat mensen op dezelfde wijze leren praten als zangvogels leren zingen. In maart dit jaar is zijn nieuwste boek Birdsong, Speech, and Language verschenen.

Vanavond in Pauw & Witteman praat Johan Bolhuis over zijn nieuwste bevindingen in Birdsong, Speech, and Language.

- Eelco Bosch van Rosenthal

De Amerikaanse president Barack Obama houdt vandaag een toespraak in het Congres over zijn strijd tegen terreur. Daarbij staat ook de transparantie van het beleid rond de nationale veiligheid op de agenda.

Eelco Bosch van Rosenthal was jarenlang correspondent in de Verenigde Staten voor de NOS. Vanavond in Pauw & Witteman gaat hij in op de toespraak van de Amerikaanse president en diens strijd tegen terrorisme.

Pauw & Witteman op tv

Groot-brittannië mensenrechten president utrecht veiligheid verenigde staten onderzoek persconferentie toespraak barack obama obama leiden terreur terrorisme congres voorzitter moordaanslag speech transparantie universiteit agenda juristen premier cameron hoogleraar correspondent pauw & witteman eelco eelco bosch van rosenthal amerikaanse president talkshow nationale veiligheid jeroen pauw universiteit utrecht universiteit leiden britse premier terrorisme-expert cameron premier militair boek paul witteman bolhuis.