Bekijk de uitzending van Pauw & Witteman terug

Vr 19 april 2013 | 23:00 Pauw & Witteman

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Pauw & Witteman gemist? Bekijk hier naar Pauw & Witteman gemist.

Pauw & Witteman

Datum
Vr 19 april 2013
Tijd
23:00 tot 23:55
Zender
NPO 1
Genre
Actuele talkshow
Presentatie
Jeroen Pauw, Paul Witteman
Twitter hashtag
#penw
Officiële Twitter
@pauwenwitteman
Kijkwijzer
Uitzending gemist
Pauw & Witteman gemist
Deel-url
gids.tv/9037451

Vanavond bij Pauw & Witteman:

-Wim Daniëls

Het Koningslied is vanaf vandaag voor het eerst op alle radiostations te horen. Op Twitter is veel kritiek gekomen op het taalgebruik in het lied. Zo bestaat het uit zinnen als 'De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier'.

Vanavond gaat taalvirtuoos en schrijver Wim Daniëls in op het taalgebruik van het Koningslied. Is al het commentaar op het taalgebruik terecht of niet?

-Eelco Bosch van Rosenthal

De Amerikaanse politie is vrijdag in de stad Watertown een grootschalige klopjacht gestart op de tweede verdachte van de bomaanslagen bij de marathon in Boston. De eerste verdachte overleed na zijn arrestatie. Dat schreef de politie in Boston op Twitter.

Vanavond in Pauw & Witteman gaat voormalig NOS-correspondent voor de Verenigde Staten Eelco Bosch van Rosenthal in op de klopjacht op de voortvluchtige dader.

-Ionica Smeets

Is traditionele kunst te vangen in algoritmes? Dat vroegen de makers van het project Elegante Algoritmes zich af. Zodoende bedachten ze een uitdaging voor programmeurs: Mondriaan's meesterwerk Victory Boogie Woogie laten verschijnen op een scherm.

Welke algoritmes vallen er te ontdekken in het meesterwerk van Mondriaan? Daarover en meer vertelt wiskundige Ionica Smeets vanavond in Pauw & Witteman. Ook praten twee programmeurs en een hoogleraar industrial design mee over het onderwerp.

-Jan Vlug

De rechtbank in Leeuwarden heeft Jasper S., de man die heeft bekend dat hij Marianne Vaatstra heeft vermoord, veroordeeld tot achttien jaar cel. Jasper S. was zelf niet aanwezig bij de uitspraak. De reden hiervan is onbekend.

Hoe heeft Jasper S. de uitspraak ontvangen? Waarom was hij zelf niet aanwezig? Vanavond zit de advocaat van Jasper S. Jan Vlug aan tafel bij Pauw & Witteman waarbij hij in gaat op de uitspraak van de rechtbank.

Pauw & Witteman op tv

Politie kunst marathon koningslied verenigde staten verdachte rechtbank design boston dader arrestatie uitspraak marianne vaatstra watertown advocaat klopjacht vaatstra wim daniëls leeuwarden lied schrijver hoogleraar taalgebruik pauw & witteman project talkshow jeroen pauw tafel commentaar scherm kritiek smeets vermoord paul witteman twitter de marathon.