Bekijk de uitzending van Pauw & Witteman terug

Di 23 oktober 2012 | 00:20 Pauw & Witteman

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Pauw & Witteman gemist? Bekijk hier naar Pauw & Witteman gemist.

Pauw & Witteman

Datum
Di 23 oktober 2012
Tijd
00:20 tot 01:35
Zender
NPO 1
Genre
Actuele talkshow
Presentatie
Jeroen Pauw, Paul Witteman
Twitter hashtag
#penw
Officiële Twitter
@pauwenwitteman
Kijkwijzer
Uitzending gemist
Pauw & Witteman gemist
Deel-url
gids.tv/8262031

Vanavond bij Pauw & Witteman:

-Amsterdam is vandaag uitgeroepen tot één na beste stad door de bekende reizigersgids Lonely Planet. Volgens de backpackerorganisatie verdient de hoofdstad de tweede plaats op de Top 10 hippe stedenlijst 2013 vanwege de heropening van het Rijksmuseum en de 400-jaarviering van de Amsterdamse grachtengordel. Eberhard van der Laan is sinds 2010 Burgemeester van Amsterdam. Vanavond is hij te gast om over de stad als toeristische trekpleister te vertellen.

-De internationale wielrenunie UCI heeft vandaag zijn oordeel uitgesproken over het onlangs verschenen USADA-rapport. Hierin wordt voormalig wielerkampioen Lance Armstrong beschuldigd van het grootschalig gebruiken van doping tijdens zijn fietscarrière. De UCI neemt het oordeel uit het rapport over en dat betekent dat Armstrong al zijn zeven overwinningstitels van de Tour de France kwijt is. Vanavond reageert de voorzitter van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) Marcel Wintels op het besluit van de UCI.

-Het erotische boek Vijftig tinten grijs is een hype in Nederland, maar ook daar buiten. Het is in vijftig talen verkrijgbaar en er zijn wereldwijd tientallen miljoenen exemplaren van verkocht.

Mai Spijkers van uitgeverij Prometheus bracht het boek Vijftig tinten grijs in mei in Nederland uit en in juli de andere twee boeken van de Vijftig tinten-trilogie. Eind deze maand komt de gebonden editie uit. Voor Mai Spijkers was de hype rond het boek een verrassing. En het is nog niet voorbij want elke week worden er weer meer boeken verkocht.

Waarom is dit boek zo populair? En is het een vooruitgang voor de emancipatie van de vrouwelijke seksualiteit? Of juist een teruggang omdat de vrouwelijke hoofdpersoon een onderdanige rol heeft ten opzichte van de hoofdpersoon? Daarover praten we vanavond ook met een aantal vrouwelijke lezers van het boek.

Pauw & Witteman op tv

.