Bekijk de uitzending van Pauw & Witteman terug

Vr 18 november 2011 | 23:00 Pauw & Witteman

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Pauw & Witteman gemist? Bekijk hier naar Pauw & Witteman gemist.

Pauw & Witteman

Datum
Vr 18 november 2011
Tijd
23:00 tot 23:55
Zender
NPO 1
Genre
Actuele talkshow
Presentatie
Jeroen Pauw, Paul Witteman
Twitter hashtag
#penw
Officiële Twitter
@pauwenwitteman
Kijkwijzer
Uitzending gemist
Pauw & Witteman gemist
Deel-url
gids.tv/6723820

Het stormt bij Ajax. De Amsterdamse voetbalclub verkeert in een ongekende crisis. Johan Cruijff, die in de raad van commissarissen zitting nam om orde op zaken te stellen in de club, werd gepasseerd bij de beslissing om Louis van Gaal te benoemen tot algemeen directeur. Het besluit brengt een kloof binnen Ajax aan het licht, zeker gezien de jarenlange vete tussen Johan Cruijff en Louis van Gaal.

Cruijff begon zich september vorig jaar te roeren. Hij was niet te spreken over manier waarop de financiën, opleidingen, scouting, aankoopbeleid en het voetbal aangepakt werden. "De bezem moet door de club", schreef hij in zijn column in de Telegraaf. Sinds april dit jaar maakt Johan Cruijff onderdeel uit van de raad van commissarissen van Ajax, om zelf te helpen vegen. Hij slaagt daar tot nu toe matig in. Volgens Cruijff en zijn aanhangers omdat het clubbestuur hem daar de kans niet toe biedt. Volgens het bestuur omdat Cruijff zich nooit laat zien.

De toekomst van Johan Cruijff bij Ajax is nog ongewis. Zondag komt de ledenraad bijeen om te praten over de aanstelling van Louis van Gaal. Het is onduidelijk of een samenwerking tussen de twee Ajax-iconen is uitgesloten.

De hoofdrolspeler in het verhaal reist speciaal voor ons van zijn huis in Barcelona naar de studio in Amsterdam. Johan Cruijff is vanavond te gast in Pauw & Witteman.

Pauw & Witteman op tv

Voetbal amsterdam barcelona ajax crisis louis van gaal voetbalclub ledenraad opleidingen johan cruijff vete samenwerking aanhangers beslissing bestuur scouting column pauw & witteman talkshow kloof jeroen pauw raad van commissarissen ongekende vegen zitting paul witteman telegraaf de telegraaf.
Interview Johan Cruijff in RTL Nieuws