Bekijk de uitzending van Pauw & Witteman terug

Do 10 maart 2011 | 00:15 Pauw & Witteman

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Pauw & Witteman gemist? Bekijk hier naar Pauw & Witteman gemist.

Pauw & Witteman

Datum
Do 10 maart 2011
Tijd
00:15 tot 01:10
Zender
NPO 1
Genre
Actuele talkshow
Presentatie
Jeroen Pauw, Paul Witteman
Twitter hashtag
#penw
Officiële Twitter
@pauwenwitteman
Kijkwijzer
Uitzending gemist
Pauw & Witteman gemist
Deel-url
gids.tv/3086137

Met de volgende gasten en onderwerpen:

-Adriaan van Vuren

De Tweede Kamer is ontstemd over de aanpak van minister van Defensie Hans Hillen (CDA) bij de mistanden bij de marine in Den Helder. Hillen kwam zwaar onder vuur te liggen toen nieuwe onthullingen over wangedrag bij de materiaalorganisatie van Defensie (DMO) naar buiten kwamen.

Generaal-majoor buiten dienst Adriaan van Vuren heeft grote kennis van de cultuur binnen Defensie en hij zal hier vanavond uitgebreid op in gaan.

-Ella Kalsbeek

Er moet een verplichte prikpil komen voor falende ouders. Dat vindt oud-PvdA-Kamerlid Marjo van Dijken. Ouders bij wie kinderen al meerdere malen uit huis zijn geplaatst, zouden geen kinderen meer mogen krijgen. Donderdag praat de Tweede Kamer met deskundigen over deze omstreden kwestie.

PvdA’er en bestuursvoorzitter van Altra Jeugdzorg Ella Kalsbeek ziet heil in het plan. Zij vindt dat de maatregel een noodzakelijk kwaad is, maar dat het alleen bij hoge uitzondering moet worden toegestaan. Vanavond gaat zij in op het plan voor verplichte anticonceptie.

-Joost Eerdmans

Het besluit van de EO om te stoppen met de actualiteitenrubriek Uitgesproken EO heeft tot felle reacties geleid bij Vara en WNL. De drie omroepen maken het programma om de beurt, maar het is niet geworden wat de EO ervan had verwacht. Volgens de WNL-presentator van Uitgesproken Joost Eerdmans heeft de EO het format van het programma niet goed begrepen. 'Ik denk dat wij als Wakker Nederland gewoon te uitgesproken waren voor de EO', zo vertelde hij in Lunch, het radioprogramma op Radio 1.

Vanaf 1 september hoopt de Evangelische Omroep daarvoor in de plaats een nieuwe actualiteitenrubriek te beginnen.

-Monique van der Vorst

Paralympisch atlete en meervoudig medaillewinnaar Monique van der Vorst kan weer lopen. Ze is nu in training om een marathon te wandelen.

Vanavond vertelt Monique van der Vorst in Pauw & Witteman hoe haar leven is veranderd en wat voor doelen ze zichzelf heeft gesteld nu ze weer kan lopen.

Pauw & Witteman op tv

.