Bekijk de uitzending van Pauw Herhaling terug

Do 24 maart 2016 | 15:40 Pauw Herhaling

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Pauw Herhaling gemist? Bekijk hier naar Pauw Herhaling gemist.

Pauw Herhaling

Datum
Do 24 maart 2016
Tijd
15:40 tot 16:35
Zender
NPO 1
Genre
Actuele talkshow - herhaling
Jaar
2016
Presentatie
Jeroen Pauw
Twitter hashtag
#pauw
Officiële Twitter
@pauwnl
Uitzending gemist
Pauw Herhaling gemist
Deel-url
gids.tv/15256601

Vanavond onder andere in Pauw:

- Haten ze ons echt zo?

“IS treft Europa in het hart”, luidt het algemene oordeel van de Nederlandse en Belgische media, daags na de zelfmoordaanslagen in Brussel. Al langer voert een coalitie tegen IS bombardementen uit om de Islamitische Staat terug te dringen. Hoe wordt in het Midden-Oosten naar dit conflict gekeken? Hoe is de verslaggeving op Arabische televisiezenders? Krijgen mensen in het Midden- Oosten alleen onze bommen te zien? Sander van Hoorn is Midden-Oostencorrespondent voor de NOS. Hij kent de Arabische sentimenten. Hij vertelt vanavond bij ons aan tafel hoe in het Midden-Oosten tegen ‘ons’ in het westen wordt aangekeken en hij geeft antwoord op de vraag: “Haten ze ons echt zo?”

- Mahmoud Tighadouini radicaliseerde maar zag op ziekenhuisbed het licht

Na de aanslagen op de Twin Towers in 2001 had Mahmoud Tighadouini het gevoel dat hij een kant moest kiezen. Ben ik nou Nederlander of Marokkaan? Hij kreeg te horen dat hij niet hoefde te kiezen, omdat hij moslim is. Zijn identiteit werd daarmee in één keer gevormd. Hij werd een aanhanger van de radicale Islam. Toen Tighadouini leukemie kreeg, deradicaliseerde hij. Op de operatietafel zag hij het licht. Nu zet hij zich in om andere jongeren te deradicaliseren. Hoe werkt het radicalisering bij jongeren precies? En wat kan je ertegen doen? Vanavond praat Tighadouini hierover bij ons in de uitzending.

Pauw Herhaling op tv

Bombardementen aanslagen islam nederlander bommen radicalisering uitzending brussel hoorn media coalitie twin towers towers twin midden-oosten sander van hoorn conflict moslim leukemie zelfmoordaanslagen talkshow islamitische staat hoe werkt het identiteit jeroen pauw tafel aanhanger radicale europa islamitische jongeren mahmoud.