Bekijk de uitzending van Pauw Herhaling terug

Ma 2 november 2015 | 15:20 Pauw Herhaling

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Pauw Herhaling gemist? Bekijk hier naar Pauw Herhaling gemist.

Pauw Herhaling

Datum
Ma 2 november 2015
Tijd
15:20 tot 16:20
Zender
NPO 1
Genre
Actuele talkshow - herhaling
Jaar
2015
Presentatie
Jeroen Pauw
Twitter hashtag
#pauw
Officiële Twitter
@pauwnl
Uitzending gemist
Pauw Herhaling gemist
Deel-url
gids.tv/14393124

Vanavond onder andere in Pauw:

- VARA viert haar 90-jarig bestaan

Maandag bestaat de VARA 90 jaar. Wat begon als de Vereeniging van Arbeiders Radio Amateurs, werd al snel een professionele organisatie. Bekende shows waar iedereen mee opgroeide, zullen bij velen in het geheugen gegrift staan. Nederland raakte bekend met Koos Postema, Willem Ruis, Marcel van Dam, Claudia de Breij en Paul de Leeuw. Pauw kijkt terug op die 90 jaar met drie Diva’s van de VARA: Sonja Barend, Hanneke Groenteman en Astrid Joosten.

- Kamer van Koophandel weigert 'Kerk van het Vliegend Spaghettimonster'

De poging om ‘De Kerk van het Vliegend Spaghettimonster’ in Nederland als rechtspersoon te laten registeren is deze week mislukt. De Kamer van Koophandel weigert de satirische kerk op te nemen in het handelsregister – wat sinds 2008 verplicht is voor kerken – omdat ‘pastafarians’ niet serieus zouden zijn. Dat bestrijden oprichter Dirk Jan Dijkstra en bestuurslid Alex Ringeling. De kerk kenmerkt zich door het dragen van een piratenpak en je op officiële documenten vast te laten leggen met een vergiet op je hoofd.

- Dolf Jansen in De week van de gast

In ‘De week van de gast’ neemt iedere vrijdag een bijzonder persoon de week door. Welk nieuws viel op en welke gebeurtenis kreeg te weinig aandacht? Deze week is dat vertrouwd gezicht Dolf Jansen. Het was weer een drukke week voor de cabaretier en vanavond vertelt hij over al zijn belevenissen.

Pauw Herhaling op tv

Leeuw nederland paul de leeuw kerk radio oprichter arbeiders geheugen kerken cabaretier claudia de breij vara talkshow marcel van dam documenten jeroen pauw amateurs koophandel groenteman hanneke groenteman hoofd sonja barend joosten 90 jaar astrid joosten dolf jansen koos postema willem ruis dirk verplicht dragen.