Bekijk de uitzending van Pauw Herhaling terug

Do 29 oktober 2015 | 16:00 Pauw Herhaling

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Pauw Herhaling gemist? Bekijk hier naar Pauw Herhaling gemist.

Pauw Herhaling

Datum
Do 29 oktober 2015
Tijd
16:00 tot 17:00
Zender
NPO 1
Genre
Actuele talkshow - herhaling
Jaar
2015
Presentatie
Jeroen Pauw
Twitter hashtag
#pauw
Officiële Twitter
@pauwnl
Uitzending gemist
Pauw Herhaling gemist
Deel-url
gids.tv/14358437

Vanavond onder andere in Pauw:

- Jörgen Raymann over zijn nieuwe programma 'BAAS Raymann'

Aanstaande vrijdag begint het nieuwe programma van Jörgen Raymann. Samen met talentvolle cabaretiers Soundos El Ahmadi, Pieter Derks, Rayen Panday en Nabil Aoulad Ayad zegt hij ons in 'BAAS Raymann’ waar het op staat. Of het nu gaat om politiek, economie, daten of kinderen; heel Nederland wordt een spiegel voorgehouden. Vanavond is Raymann samen met cabaretiers Soundos El Ahmadi en Pieter Derks te gast.

- Zihni Özdil schreef essay 'Nederland mijn Vaderland'

“Waarom begrijpt Nederland nog steeds niet dat Özdil ook een Nederlandse naam is?” deze vraag stelt maatschappijhistoricus Zihni Özdil in zijn pamflet ‘Nederland mijn Vaderland’. In zijn essay onderzoekt Özdil de Nederlandse ‘uitsluiting’ en betoogt hij dat Nederland ‘de ander’ altijd heeft getolereerd, maar niet heeft geaccepteerd. Vanavond pleit hij in Pauw voor de afschaffing van het woord allochtoon.

- Kabinet liet reiziger in de kou staan

Het lot van staatssecretaris Wilma Mansveld hangt aan een zijden draadje. Vandaag presenteerde de Parlementaire Enquêtecommissie Fyra haar onderzoeksrapport. Daarin staat dat achtereenvolgende kabinetten de Tweede Kamer en de reizigers jarenlang verkeerd hebben geïnformeerd over de hoge snelheidsverbinding tussen Amsterdam en Brussel. De ‘reiziger staat in de kou’ is het snoeiharde oordeel. Voorzitter van de commissie, Madeleine van Toorenburg, is vanavond te gast.

- Filmpje over eerste 16 levensjaren Lotte is wereldwijd een hit

Iedere week, 15 seconden, Lotte voor de camera. Voor kunstenaar Frans Hofmeester is het al jaren vaste prik. In een filmpje dat hij gisteren online zette, laat hij de eerste 16 jaar van zijn dochters leven zien. Van een lach tot een traan: alles zit er in. Het filmpje gaat inmiddels de wereld over en is al bijna 60.000 keer bekeken. Het oude filmpje, waarin hij de eerste 14 levensjaren laat zien is al 30 miljoen keer bekeken. Vader en dochter schuiven vanavond aan.

Pauw Herhaling op tv

Amsterdam staatssecretaris tweede kamer kabinet miljoen economie nederland fyra wilma mansveld politiek brussel voorzitter camera dochters lotte onderzoeksrapport mansveld afschaffing madeleine van toorenburg enquêtecommissie 30 miljoen reizigers kunstenaar dochter spiegel toorenburg van toorenburg talkshow parlementaire wereldwijd jeroen pauw daten staatssecretaris wilma mansveld madeleine van el ahmadi nabil aoulad ayad pieter derks soundos el ahmadi vader reiziger vader en dochter.