Pauw: Huub van der Lubbe, Nadia Melters en meer

Eerstvolgende uitzending
Pauw: Huub van der Lubbe, Nadia Melters en meer
Datum
Wo 11 december 2019
Tijd
15:20 tot 16:20
Genre
Actuele talkshow - herhaling
Jaar
2019
Presentatie
Jeroen Pauw
Website
Pauw: Huub van der Lubbe, Nadia Melters en meer
Twitter hashtag
#pauw
Officiële Twitter
@pauwnl
Uitzending gemist
Pauw: Huub van der Lubbe, Nadia Melters en meer gemist
Deel-url
gids.tv/23428354

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Huub van der Lubbe ovr de nieuwe plaat van De Dijk 'Nu of Nou'
‘Nu of Nou’ heet het nieuwe album van De Dijk, waarop de band (al bijna 40 jaar bezig) laat horen dat het Nederlandstalige soulvuur nog behoorlijk vlamt. Zanger Huub van der Lubbe schreef persoonlijke teksten, maar zette zich ook aan klassieke soulthema’s als ‘deze relatie voelt zo goed, dat kan niet fout zijn’. Vanavond een gesprek over hoe je dat vuur vlammend houdt, hoe het grootvaderschap Huub bevalt en natuurlijk ook een live-nummer.

Leo, Kelly en Janinde over de 2Doc 'Roes' over alcoholgebruik
Waarom drinken we alcohol terwijl we eigenlijk wel weten dat het niet goed voor ons is? Gezelligheidsdrinker Leo de Boer neemt in de 2Doc ‘Roes’ zijn drankinname onder de loep en houdt ons daarmee een spiegel voor. Er is altijd wel een reden; hard gewerkt, een feestje, ter ontspanning. Tegelijkertijd is het gezondheidsadvies 0 glazen. Is er een tussenweg mogelijk? Omringd door mensen die net als Leo van gezelligheid en een drankje houden, stopt hij één maand met drinken. Kelly drinkt 'minimaal een fles wijn per dag, in totaal zo'n veertig glazen per week'. Ze rekent precies uit hoeveel drank ze nodig heeft voor de dagen waarop de winkels dicht zijn. En Janinde drinkt ook zo'n veertig glazen per week. Het valt haar zwaar wanneer ze haar wijntje moet ruilen voor een kopje thee. Leo, Kelly en Janinde zijn vanavond te gast bij PAUW.

Nadia Melters over de zaak van haar zus Eline
Afgelopen zondag was het tien jaar geleden dat de 23-jarige Eline Melters dood werd gevonden op straat bij een kerk in het Limburgse Urmond. Met drie messteken in de borst had ze zichzelf van het leven beroofd, aldus de politie. Haar familie gelooft daar niets van. Met succes dwongen zij een vervolging van een mogelijke dader af bij het Hof. Dat was twee jaar geleden, de familie heeft het idee dat de zaak stil staat. We praten er vanavond over met de zus van Eline, Nadia Melters en de advocaat van de familie Wendy van Egmond.

Ouders hoogbegaafde Laurent (9) halen zoon per direct van TU Eindhoven
De ouders van de hoogbegaafde Laurent (9) halen hem per direct van de Technische Universiteit in Eindhoven na een meningsverschil met de docenten. Zijn ouders wilden dat het wonderkind voor zijn tiende verjaardag zou afstuderen, maar de universiteit acht dat niet haalbaar. Bij PAUW doen de ouders, Alexander en Lydia, vanavond hun verhaal.

Meer op tv: Veldrijden op tv , TV-programma's Met Onderwerp "iPhone" op tv en Dakar op tv

Meer uitzendingen van Pauw: Huub van der Lubbe, Nadia Melters en meer