Bekijk de uitzending van Pausjournaal terug

Di 12 maart 2013 | 19:55 Pausjournaal

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Pausjournaal gemist? Bekijk hier naar Pausjournaal gemist.

Pausjournaal

Datum
Di 12 maart 2013
Tijd
19:55 tot 20:25
Zender
NPO 2
Twitter hashtag
#pausjournaal
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/8869549

De Rooms Katholieke omroep RKK komt vanaf vanavond met het Pausjournaal, een dagelijkse nieuwsrubriek ten tijde van het conclaaf. Alle ogen zijn dan gericht op dat ene schoorsteentje boven de Sixtijnse kapel. Komt er zwarte rook, of is het eindelijk wit? Dat zou betekenen dat de kardinalen uit hun midden een nieuwe paus hebben gekozen.

Het RKK Pausjournaal brengt het laatste nieuws uit Rome, een dagelijkse top 3 van kansrijke kandidaten en betrokken katholieken die een brief schrijven aan de opvolger van Petrus. Iedere avond om 19.55 uur een half uur lang op Nederland 2.

Het RKK Pausjournaal wordt gepresenteerd door Leo Fijen. Vanaf de start van het conclaaf tot het moment waarop er een nieuwe paus is, komt het programma dagelijks op het scherm met het laatste nieuws uit Rome verwoord door verslaggever/presentator Wilfred Kemp. Andere RKK-gezichten als Antoine Bodar en Roderick Vonhögen werken eveneens aan de uitzendingen mee, net als Vaticaankenner Stijn Fens.

De website RKK.nl, die een eigen verslaggever in Rome heeft, zal ook de gebeurtenissen in Rome op de voet blijven volgen. De site bevat een uitgebreid dossier met informatie en achtergronden over het conclaaf. Uiteraard ontbreken actuele videobeelden niet. Het Pausjournaal is ook te volgen via sociale media: @pausjournaal én op facebook.com/pausjournaal

Presentatie Hilversum: Leo Fijen.
Presentatie Rome: Wilfred Kemp.

Pausjournaal op tv

Katholieke nederland presentatie kandidaten rome paus roderick omroep opvolger katholieken petrus leo fijen verslaggever sixtijnse kapel videobeelden dossier scherm start antoine bodar stijn fens wilfred kemp facebook werken rook.
Promo - Pausjournaal