Bekijk de uitzending van Patatje Oorlog terug

Zo 16 juni 2019 | 15:40 Patatje Oorlog IMDb: 6.1

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Patatje Oorlog gemist? Bekijk hier naar Patatje Oorlog gemist.

Patatje Oorlog

Patatje Oorlog
Datum
Zo 16 juni 2019
Tijd
15:40 tot 17:00
Zender
NPO 3
IMDb
6.1
Genre
Familiefilm
Jaar
2011
Regisseur
Nicole van Kilsdonk
Acteurs
Pippa Allen, Rifka Lodeizen, Johnny de Mol, Ruben van Der Meer
Twitter hashtag
#patatjeoorlog
Deel-url
gids.tv/22426657

Patatje oorlog is een Nederlandse kinderfilm uit 2011, geregisseerd door Nicole van Kilsdonk. De hoofdrollen worden vertolkt door met Pippa Allen en Johnny de Mol. Het is een live-actionfilm, waar enge fantasieën over wat er gebeurt en kan gebeuren in een oorlog en over het doden van dieren worden wat luchtiger gepresenteerd in de vorm van animatie. Patatje oorlog is de verfilming van het boek Een Kleine Kans van Marjolijn Hof uit 2006. Deze productie was de openingsfilm van het kindermediafestival Cinekid 2011.

De negenjarige Kiek is een vrolijk en stoer meisje, maar ze raakt bezorgd wanneer haar vader Thomas als arts naar een gevaarlijk oorlogsgebied in Afghanistan vertrekt. Hij kan een ziekte krijgen, of een ongeluk en er zijn zelfs verdwaalde kogels. Om de kans te verkleinen dat er iets met hem gebeurt, wringt ze zich in vreemde bochten: ze heeft een dode hond en een dode muis nodig. Kiek kent namelijk niemand die een dode muis, een dode hond én een dode vader heeft.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/patatje-oorlog

Patatje Oorlog op tv

Ongeluk dieren hond oorlog afghanistan animatie productie film arts verfilming cinekid kogels openingsfilm stoer muis johnny vreemde streamen dode gevaarlijk boek ziekte johnny de mol marjolijn hof nicole van kilsdonk rifka lodeizen ruben van der meer vader meisje pippa 2006 deze.
Patatje Oorlog - Trailer