Bekijk de uitzending van Over mijn lijk terug

Do 16 augustus 2012 | 22:25 Over mijn lijk

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Over mijn lijk gemist? Bekijk hier naar Over mijn lijk gemist.

Over mijn lijk

Datum
Do 16 augustus 2012
Tijd
22:25 tot 23:05
Zender
NPO 1
Twitter hashtag
#OverMijnLijk
Kijkwijzer
Uitzending gemist
Over mijn lijk gemist
Deel-url
gids.tv/7958952

Je bent jong, in de kracht van je leven, maar je hebt te horen gekregen dat je niet lang meer te leven hebt. Wat dan? In Over Mijn Lijk volgt Patrick Lodiers vijf jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn, maar alles uit het leven proberen te halen. Dit seizoen zijn dat Amber, Jip, Marieke, Ronald en Mehtap. Patrick presenteerde in 2006 en 2008 het programma, waarna Yvon Jaspers het in 2010 van hem overnam. Patrick neemt dit seizoen het stokje weer over. Over Mijn Lijk is vanaf vanavond iedere donderdag om 22.30 uur te zien bij BNN op Nederland 1.

Patrick: ‘Na twee seizoenen Over Mijn Lijk trok ik het niet meer. Werk en privé lopen op dat moment door elkaar heen, je bent er altijd mee bezig. Maar de batterij is nu weer opgeladen. Wat ik meemaak is slechts een peulenschil van wat die vijf mensen die we volgen meemaken, je zal die strijd maar aan moeten gaan. Dit seizoen wordt wederom bijzonder. Het is prachtige en intense televisie om te maken. Verhalen die verteld moeten worden over veerkrachtige personen. Want het zijn echt niet alleen maar sombere draaidagen: er wordt hard gelachen en hard geleefd'.

In Over Mijn Lijk worden Marieke, Ronald, Amber, Mehtap en Jip gevolgd in de laatste fase van hun Leven. Bij Marieke (37) wordt in 2009 eierstokkanker geconstateerd. Daarom maakt ze een ‘bucketlist' van dingen die ze graag nog wil doen. Bovenaan de lijst staat trouwen met haar grote liefde. In februari 2010 wordt bij Ronald (32) darmkanker ontdekt met uitzaaiingen in de lever. Op dat moment is zijn vriendin zes weken in verwachting van hun dochtertje Evi. Ronald besluit alleen nog maar leuke dingen te doen. Hij stopt met werken en gaat vol voor zijn gezin en passies; ijshockey en muziek. Zonder ooit met asbest in aanraking te zijn geweest, krijgt Amber (18) in maart 2010 te horen dat ze asbestkanker heeft. Eerst fanantiek turnster en dan opeens ongeneeslijk ziek. Leuke activiteiten houden haar op de been; zoals winkelen met haar moeder en het bezoeken van concerten van Nick en Simon. Als Mehtap (14) negen jaar is krijgt ze hevige pijn aan haar nek. Een ruggenmergtumor is de veroorzaker en ze wordt met spoed geopereerd. Hier houdt ze een dwarslaesie aan over. Toch wil ze het liefst zo normaal mogelijk leven, ondanks haar beperkingen. In juni 2008 krijgt de Jip (23) te horen dat hij botkanker heeft in zijn pols. Hij probeert zoveel mogelijk te genieten van het leven met vrienden en familie en hij maakt mooie reizen. Vierhonderd mensen komen bij elkaar om voor hem te mediteren en zo hopelijk een wonder te verrichten. Want dat is wat Jip nodig heeft om nog te kunnen genezen van zijn ziekte.

Over Mijn Lijk wordt in opdracht van BNN geproduceerd door Skyhigh TV. Check voor meer informatie overmijnlijk.bnn.nl of Facebook. Op de site is de mogelijkheid tot steunbetuiging en vind je uitgebreide levenslijnen op hun persoonlijke pagina's. Daarnaast start vanaf 16 augustus de webserie 'Na de Dood' waarin verschillende mensen vertellen op welke manier zij te maken hebben met de dood.

Over mijn lijk op tv

.
Vanavond in Over mijn lijk