Bekijk de uitzending van Over de streep terug

Di 17 juni 2014 | 21:00 Over de streep

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Over de streep gemist? Bekijk hier naar Over de streep gemist.

Over de streep

Datum
Di 17 juni 2014
Tijd
21:00 tot 21:50
Zender
NPO 3
Genre
Reality-reeks
Regisseur
Jessica Villerius
Presentatie
Arie Boomsma
Twitter hashtag
#OverDeStreep
Deel-url
gids.tv/11372216

Er komt een verzoek van de Nederlandse priester Sander Kesseler, die op een schooltje in Oeganda werkt, om met zijn Afrikaanse scholieren over de streep te gaan. ‘Wat ik hier zie is veel onbegrip, pestgedrag en buitensluiting. Kinderen hier hebben te maken met weer heel andere trauma’s en verdriet, maar de uitwerking is vaak hetzelfde als in het Westen. Er wordt weinig gepraat en veel zaken zijn taboe.’ Zouden kinderen ‘gewoon’ kinderen zijn, overal ter wereld?

Jessica Villerius, maker van KRO’s Over de Streep, reist met de Amerikaanse oprichters van Challenge Day, Rich en Yvonne, af naar de binnenlanden van Oost-Afrika. In een land waar geweld, ziekte, dood en honger aan de orde van de dag zijn en waar homoseksualiteit bij wet verboden is wordt getoetst of Challenge Day een verbindende werking kan hebben. Er wordt geprobeerd leerlingen even uit hun comfortzone te krijgen en te inspireren tot positief gedrag in de hoop dat ze eindelijk zullen praten over wat ze allemaal hebben meegemaakt.

Over de streep op tv

.
Promo: Over de streep