Bekijk de uitzending van Outsider Art terug

Vr 9 augustus 2019 | 14:15 Outsider Art

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Outsider Art gemist? Bekijk hier naar Outsider Art gemist.

Outsider Art

Datum
Vr 9 augustus 2019
Tijd
14:15 tot 15:10
Zender
NPO 2
Genre
Kunstdocumentaire
Jaar
2019
Regisseur
Jan Wouter van Reijen
Deel-url
gids.tv/22713396

Herhaling. __Een beetje opmerkelijk zijn ze misschien wel, de kunstenaars in de Close up-documentaire Outsider Art, maar niet per se opmerkelijker dan andere kunstenaars.__

__Grip__
Net als iedereen hebben ze hun obsessies en angsten. Door urenlang in opperste concentratie te tekenen of te schilderen lijken ze de verwarrende wereld te bezweren en er op hun manier grip op te krijgen. In de documentaire is voelbaar hoe overrompelend de binnenwereld van deze mensen met een geestelijke beperking eruitziet.

__Ingraven__
De outsiders gaan helemaal op in hun werk. Ze graven zich in en laten het onderwerp niet meer los. De één tekent uitsluitend vogels, de ander kleurrijke netwerken van metro’s en vliegtuigroutes en weer een ander haar dromen en nachtmerries. Dat doen ze met een waanzinnige precisie en aandacht.

__Overweldigends__
Regisseur Jan Wouter van Reijen laat met de Close Up-documentaire Outsider Art zien dat het maken van kunst de outsiders de kans biedt om niet alleen de wereld op hén in te laten werken en hen te laten overweldigen, maar ook zélf iets overweldigends terug te doen. Outsider-kunstenaars leren ons om op een andere manier naar de wereld te kijken.

:[broadcast:videos](ids:"91275,3143" title:"")

Outsider Art op tv

Kunst opmerkelijk documentaire film regisseur vogels wouter graven kunstenaars vliegroutes reijen schilderen metro's tekenen werken outsiders beperking kijken deze terug buiten.