Bekijk de uitzending van Outback Opal Hunters terug

Ma 2 april 2018 | 20:30 Outback Opal Hunters

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Outback Opal Hunters gemist? Bekijk hier naar Outback Opal Hunters gemist.

Outback Opal Hunters

Datum
Ma 2 april 2018
Tijd
20:30 tot 21:30
Zender
Discovery
Genre
Episode 1
Twitter hashtag
#outbackopalhunters
Deel-url
gids.tv/19936648

Naast goud, zilver en diamanten herbergt de aarde nog een lucratieve schat waar gelukzoekers graag naar zoeken: opaal. Dit kleurrijke mineraal, dat in verschillende schakeringen voorkomt, ligt voornamelijk verstopt in de rotsige ondergrond van de snikhete Outback van Australië. Maar liefst 90% van de wereldwijde hoeveelheid opaal is hier te vinden.

De nieuwe serie Outback Opal Hunters volgt enkele schatzoekers die gevaarlijke slangen, spinnen en temperaturen van 50 graden Celsius trotseren in de hoop rijk te worden. Maar het vinden van opaal in de vorm van edelstenen is moeilijker dan het vinden van een speld in een hooiberg.

Naast de nodige geologische kennis moet je ook vooral geluk hebben. Een risicovolle onderneming dus, omdat de gelukzoekers vaak torenhoge investeringen hebben gedaan in materieel. Maar een voltreffer kan alles in een klap goed maken. Zoals een van de opaalzoekers het zegt: "Je kunt blut zijn in de ochtend en miljonair in de avond."

Outback Opal Hunters op tv

.
Promo: Outback Opal Hunters