Bekijk de uitzending van Ouders uit de kast terug

Wo 28 maart 2018 | 20:25 Ouders uit de kast

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Ouders uit de kast gemist? Bekijk hier naar Ouders uit de kast gemist.

Ouders uit de kast

Datum
Wo 28 maart 2018
Tijd
20:25 tot 21:00
Zender
NPO 3
Genre
Informatief programma
Jaar
2018
Presentatie
Sofie van den Enk
Twitter hashtag
#oudersuitdekast
Deel-url
gids.tv/19907636

In haar nieuwe programma Ouders uit de kast laat Sofie van den Enk zien wat er gebeurt als in een gezin één van de ouders homoseksueel blijkt te zijn. In deze zesdelige serie, die vanaf vanavond wekelijks om 21:20 uur op NPO 3 wordt uitgezonden, volgt Sofie jongeren waarvan één van de ouders na een jarenlang heterohuwelijk uit de kast is gekomen. We horen hun verhaal, maar ook die van de ouders.

Wat betekent het voor de dagelijkse gezinssituatie? Hoe gaan de jongeren om met het feit dat hun vader of moeder ineens een nieuwe partner heeft van dezelfde sekse? Zo vertelt Christa (28) over hoe haar vader en moeder na 36 jaar huwelijk de scheiding in gang zetten en is Sofie erbij als Christa’s moeder gaat verhuizen. Christa ziet hoe close haar ouders nog steeds zijn, maar ziet ook hoe haar vader gaat daten met andere mannen. De vader van Maya (22) en Elise (25) kwam vijf jaar geleden uit de kast. Hoewel Maya en Elise hun homoseksuele vader accepteren hebben ze sterk de behoefte aan antwoorden op een aantal vragen.

Mediadirecteur van KRO-NCRV Jochem de Jong: "Ouders uit de kast zorgt voor verbinding en begrip tussen mensen. Met dit programma willen we mensen de kans geven hun verhaal te vertellen, ervan te leren en hun blikveld te verbreden."

Sofie van den Enk: "Het is heel bijzonder om een programma als Ouders uit de kast te mogen maken. Ik besef me dat de impact voor de gezinnen groot is, ik heb bewondering voor de deelnemende families."

Ouders uit de kast op tv

Huwelijk maya scheiding verhuizen gezin serie homoseksuele daten homoseksueel jongeren magazine sofie van den enk moeder ouders vader kro-ncrv vragen seizoen partner aflevering 1 uit de kast.
Fragment uit Ouders uit de kast