Bekijk de uitzending van Opstandelingen terug

Vr 21 juni 2019 | 09:30 Opstandelingen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Opstandelingen gemist? Bekijk hier naar Opstandelingen gemist.

Opstandelingen

Datum
Vr 21 juni 2019
Tijd
09:30 tot 10:20
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2019
Presentatie
Sophie Hilbrand
Twitter hashtag
#opstandelingen
Deel-url
gids.tv/22450805

Vanaf vanavond is het nieuwe programma Opstandelingen vier woensdagen om 20:30 uur te zien op NPO 2. In dit reportageprogramma gaat Sophie Hilbrand langs bij Nederlanders die strijden tegen lokaal bestuurlijk onrecht.

Elke aflevering draait om een lokaal conflict. Hilbrand probeert samen met de opstandelingen en bestuurders de kern van het probleem te ontrafelen.

In de eerste aflevering keert ze terug naar haar eigen geboorteplaats, de kustplaats Bergen in Noord-Holland. Het is een plek waar van oudsher kunstenaars en vooral mensen met geld zich vestigen, maar waar sinds enige jaren burgers en bestuurders met elkaar in conflict zijn.

De conflicten lopen zo hoog op, dat vier lokale actiegroepen Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken hebben gevraagd om in te grijpen.

Opstandelingen op tv

Minister nederland binnenlandse zaken documentaire opstandelingen bewoners burgers conflict bergen kunstenaars noord-holland bestuurders eerste aflevering geboorteplaats geld sophie hilbrand conflicten probleem plek ollongren seizoen aflevering 1 minister ollongren zaken terug.