Bekijk de uitzending van Opsporing verzocht terug

Di 14 november 2017 | 20:35 Opsporing verzocht

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Opsporing verzocht gemist? Bekijk hier naar Opsporing verzocht gemist.

Opsporing verzocht

Datum
Di 14 november 2017
Tijd
20:35 tot 21:25
Zender
NPO 1
Genre
Magazine
Jaar
2017
Presentatie
Anniko van Santen, Kees Amsterdam, Hans Schiffers
Twitter hashtag
#opsporingverzocht
Officiële Twitter
@Opsporing_Verz
Uitzending gemist
Opsporing verzocht gemist
Deel-url
gids.tv/19009040

De uitzending van vanavond staat stil bij het feit dat het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht met behulp van de kijker Nederland al 35 jaar veiliger probeert te maken. Toen Will Simon op 15 november 1982 de eerste uitzending van Opsporing Verzocht presenteerde, zorgde dat voor veel oproer in Nederland. Opsporing was een taak van de politie, niet van televisiemakers. Inmiddels staat de teller op 1222 uitzendingen en ruim 6500 zaken en is het AVROTROS-programma niet meer weg te denken van de Nederlandse televisie. Opsporing Verzocht is succesvol: bij maar liefst 40 procent van de behandelde zaken, worden er aanhoudingen verricht.

De zoektocht naar de identiteit het Meisje van Nulde, de zedenzaak van Robert M., de vermissing en dood van Farida Zargar en de Posbankmoord; het is slechts een greep van de zaken die door Opsporing Verzocht en de oplettende kijkers in een stroomversnelling zijn geraakt.

Presentator Anniko van Santen blikt met trots terug op het 35-jarig bestaan van het programma: "Het blijft bijzonder om te merken hoe sterk Opsporing Verzocht inmiddels verankerd is in de Nederlandse samenleving. Ondanks de enorme toename aan zenders en mediakanalen in de afgelopen 35 jaar wordt er niet alleen elke dinsdag massaal gekeken, maar horen we van onderzoeksteams ook geregeld dat puur de uitzending echt het verschil maakte bij het oplossen van hun zaak. Vaak geeft Opsporing Verzocht bij tipgevers het laatste duwtje om te tippen. We zijn ontzettend trots dat we als AVROTROS samen met het Openbaar Ministerie en de politie en vooral de kijkers al zo lang meehelpen bij het veiliger maken van Nederland.".

Opsporing verzocht op tv

Amsterdam politie openbaar ministerie verdachte nederland zoektocht uitzending leiden teller zedenzaak aanhoudingen presentator televisie vermissing aanhouding samenwerking farida zargar opsporing 40 procent opsporing verzocht oproer identiteit misdaden verzocht kijker 35 jaar magazine dood anniko van santen hans schiffers eerste uitzending meisje van nulde meisje avrotros trots.