Bekijk de uitzending van Op1: Jeroen Pauw, Sander Heijne en meer terug

Vr 9 april 2021 | 15:30 Op1: Jeroen Pauw, Sander Heijne en meer

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Op1: Jeroen Pauw, Sander Heijne en meer gemist? Bekijk hier naar Op1: Jeroen Pauw, Sander Heijne en meer gemist.

Op1: Jeroen Pauw, Sander Heijne en meer

Datum
Vr 9 april 2021
Tijd
15:30 tot 16:35
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Presentatie
Jort Kelder, Welmoed Sijtsma
Deel-url
gids.tv/26154029

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Jeroen Pauw en Sander Heijne over het nieuwe programma ‘Scheefgroei in de polder’
Voor miljoenen mensen in Nederland zijn een koophuis, een vast contract of een goed pensioen niet vanzelfsprekend. In het nieuwe BNNVARA-programma ‘Scheefgroei in de polder’ onderzoekt presentator Jeroen Pauw samen met onderzoeksjournalist Sander Heijne hoe het kan dat het gros van de gewone mensen in hun dagelijks leven slechts weinig terugziet van de economische groei. Vanavond vertellen ze er alles over bij Op1.

Robèr Willemsen, Arie Boomsma en Tom Middendorp over de toekomst met corona
Het kabinet werkt aan een plan om vanaf eind deze maand Nederland verder te openen. Als de coronacijfers het toelaten mogen horecazaken weer bedienen op de terrassen en winkels verder open. Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en sportschoolhouder Arie Boomsma willen zo snel mogelijk weer aan de slag. Maar om de samenleving verder te openen, moeten er op hele grote schaal sneltesten worden gedaan. Oud-commandant der strijdkrachten Tom Middendorp gaat dit coördineren. Vanavond bij Op1 praten de drie mannen voorzichtig over de toekomst.

Frans van Rooij is tegen het negatieve beeld van de snackbar
Moeten gemeenten meer ruimte krijgen om het aantal snackbars tegen te gaan? Als het aan Frans van Rooij ligt absoluut niet. De directeur van de Vereniging Professionele Frituurders vindt dat frituurspeciaalzaken onnodig in een kwaad daglicht gezet worden. Vanavond bij Op1 vertelt hij waarom er volgens hem veel te veel negatief over zijn branche wordt gesproken.

Ed Nijpels en Caroline van der Plas over het terugbrengen van de milieuminister
Als het aan oud-milieuminister Ed Nijpels (VVD) ligt, heeft het volgende kabinet weer een volwaardig milieuminister. De ministerspost werd in 2010 afgeschaft, bij het aantreden van het eerste kabinet Rutte en onder het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat geschoven. De klimaatcrisis, stikstofcrisis en woningnood vragen volgens Nijpels om veel meer aandacht en dus een apart ministerie. Hoe kijkt kersvers Kamerlid en leider van de BoerBurgerBeweging Caroline van der Plas hier tegenaan? Nijpels en van der Plas gaan vanavond bij Op1 het gesprek aan.

Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

Op1: Jeroen Pauw, Sander Heijne en meer op tv

.